Öğrencilerimiz

Deniz Topluluğunun Toplumsal Katkıları

Üniversitemiz Deniz Topluluğu tarafından Datça ilçesinde deniz tabanı temizliği yapılmıştır. Etkinlik, kaçınılmaz olarak Datça'yı da etkileyen ve gittikçe tüm canlılar için yaşamsal tehdit olmaya başlayan deniz kirliliğine dikkat çekmeyi amaçlamaktadır. Dünyamızın en büyük oksijen kaynaklarından biri denizlerdir. Deniz suyunun içinde bulunan Fitoplankton denilen mikroorganizmalar ve Datça koylarında şimdilik görmeye devam ettiğimiz Posedanya çayırları gibi kaynaklar oksijen üretmektedir. Bu sayede aldığımız her nefesten biri denizden gelmektedir. Bu doğrultada Marina ve Yat İşletmeciliği- Denizcilik Topluluğu öğrencilerimiz ile deniz dibi temizliği ile ilgili farklı şeyler öğrenip deneyimledikleri bir etkinlik gerçekleştirilmiştir.

 

Genç Tema Topluluğunun Toplumsal Katkıları

2015 yılında kurulan Genç TEMA Topluluğumuz, Dr. Öğr. Üyesi Sergender SEZER’in Koordinatörlüğü’nde ve Sosyoloji Bölümü öğrencisi İlke ÖFKELİ’nin Topluluk Başkanlığı’nda 10 üye ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Topluluğumuz, üniversitedeki öğrencilerin doğayla olan bağlarının gelişmesi ve sürdürülebilir çevre bilincine sahip olmalarına katkı sağlamayı hedeflemektedir. Gençlerin, yaşadıkları çevreye duyarlı ve ekolojik bakış açısına sahip bireyler olmalarına katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Topluluğun amaçları ekseninde yapılan etkinlikler ve uygulanan eğitimler ile öğrencilerin doğaya ve çevreye yönelik daha fazla bilgi edinmelerini ve edinilen bu bilgileri de diğer öğrencilere eğitim vererek yaygınlaştırmasının sağlanması amaçlarımız arasındadır. Topluluğumuz, öğrencilere doğa gönüllüsü olma bilincini aktarmayı amaçlayan faaliyetler sürdürmektedir. Bu kapsamda doğa yürüyüşleri, doğa ve çevre konulu atölye çalışmaları ve fidan dikim etkinlikleri düzenlemektedir. Topluluğumuz, düzenlenen etkinliklerde öğrencilerin sosyalleşmeleri, gönüllülük çalışmalarına katkı sağlamaları ve dayanışma kültürünün yayılmasını amaçlamaktadır.

 

Hipokampüs Öğrenci Topluluğunun Toplumsal Katkıları

Organ nakli konusundaki bilinç son yıllarda oldukça artmasına rağmen, tüm Dünya’da ve Türkiye’de de organ nakli bekleyen insan sayısı çok fazladır. Toplumsal bilinci arttırmak amacıyla; 3-9 Kasım 2021 tarihinde MSKÜ Hipokampüs Öğrenci Topluluğu üyesi Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından MSKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hasta ve hasta yakınlarını organ bağışı hakkında bilinçlendirme etkinliği düzenlenmiştir.

 

Türk Dünyası Tiyatro Topluluğunun Toplumsal Katkıları

Topluluk, sahlenen oyun içerikleri bakımından merhamet adalet, yardımseverlik, insaf ve sabır gibi insanı duyguların önemini vurgulamaktadır. Ayrıca toplum içerisinde varlığını sürdüren özel gereksinimli bireylere karşı nasıl bir yaklaşımda bulunulması gerektiğini göstererek izleyicilere farkındalık kazandırmayı amaçlamaktadır.

 

Engelsiz Spor ve Sosyal Yardımlaşma Topluluğunun Toplumsal Katkıları

Topluluk, özel gereksinime sahip bireylerle birlikte doğanın korunması ve artan çevre kirliliğine karşı farkındalık oluşturulmuştur.  Üniversitemizin öğrencilerinin hazırlamış olduğu  çocuk dansları, eğitsel oyun etkinlikleri özel gereksinimli bireylerin sosyalleşme ve topluma entegre olmaları açısından oldukça önemlidir.

 

Sosyal Politika Topluluğunun Toplumsal Katkıları

Sosyal Politika Topluluğu, Muğla Kozağaç Köyünde orman yangını sonucunda tahrip olan alanların ağaçlandırılması çalışmalarına katılmıştır. Topluluk üyeleri, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü çalışanlarınca orman yangınları ve ağaçlandırma çalışmaları hakkında bilgilendirilmiştir. Ayrıca Bölge Müdürlüğü çalışanları, topluluk üyelerine fidanların nasıl dikileceği ve sulanacağına ilişkin kısa bir eğitim verilmiştir. Öğrenciler tarafından çam fidanlarının dikilmesi ile ormanlık alanın yeniden canlandırılmasına yönelik toplumsal katkı sağlanmıştır.

 

Oryantiring Topluluğunun Toplumsal Katkıları

Topluluk, lise öğrencileri ile üniversitemiz arasında etkileşim kurmaktadır. Okul – Üniversite işbirliği ile lise öğrencilerine oryantiring sporunun tanıtılması ve bundan sonra üniversite ve toplum ile etkileşimi sağlayacak organizasyonların sürdürülebilirliğini arttırmayı amaçlanmaktadır. 7’den 70’e bütün yaş gruplarına hitap eden etkinlikler, her yaş grubuna hitap ettiği için farklı yaş gruplarını bir araya getirerek sağlık ve spor farkındalığı oluşturmuştur.

 

1 Çocuk 1 Dilek Topluluğunun Toplumsal Katkıları

1 Çocuk 1 Dilek Topluluğu, tıp fakültesi öğrencilerimizin hastanemizde yatan çocuklarla oyun oynamaları ve ziyaret sonrası dileklerini alarak leyladansonra.com sitesinde yayınlanmasını ve bir gönüllü tarafından gerçekleştirilmesini sağlamışlardır. Bu sayede, öğrencilerimiz hem hasta ve hasta yakınları ile iletişimi öğrenmişler hem de çocuklarımızın hastane günlerinin mutlu geçmesine yardımcı olmuşlardır. 1 Çocuk 1 Dilek Topluluğumuz son olarak 23 Nisan 2022 tarihinde Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde stand açarak çocuklarımızla oyun oynamış, onları eğlendirmiş ve hediyeler dağıtmıştır.