Etkinliklerimiz

Çocuk Şenliği

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) tarafından düzenlenen ve ülkemizde ilk olan Çocuk Şenliği, renkli görüntüler eşliğinde MSKÜ yerleşkesinde düzenlenmiştir. MSKÜ öncülüğünde, MSKÜ öğrenci topluluklarının yoğun desteğiyle; Muğla Valiliği, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Muğla İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Muğla Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğünün katkılarıyla “MSKÜ Çocuk Şenliği” düzenlenmiştir. Çocuk şenliğinde unutulmaya yüz tutan çember çevirme, topaç atma, ip atlama gibi geleneksel oyunlar oynanmıştır. Detaylı bilgi için bkz https://cocuksenligi.mu.edu.tr/

Sağlıklı Yaşam ve Bisiklet Etkinlikleri

Üniversite toplum etkileşimleri çerçevesinde üniversitemizin çeşitli birimleri tarafından bisiklet turları düzenlenmektedir. Üniversitemiz Fethiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından "Karbon Yakma Yağ Yak" sloganıyla düzenlenen bisiklet turunda, yaklaşık 150 bisikletli 20 kilometre pedal çevirdi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi desteğiyle, Muğla'nın Dalaman ilçesinde vatandaşların yoğun katılımıyla bisiklet turu etkinliği düzenlendi. Dalaman Kaymakamlığı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Dalaman Sivil Havacılık Yüksekokulu ile Dalaman Meslek Yüksekokulu ve Dalaman Belediyesi iş birliğinde yapılan organizasyona Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz'den yaklaşık 400 bisikletli katılmıştır. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Yatağan Meslek Yüksekokulu öncülüğünde; Yatağan Kaymakamlığı ve Yatağan Belediyesi iş birliği ile “Bisiklet Turu” düzenlenmiştir.

Dil ve Konuşma Terapileri

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü Uygulama Kliniğinde yürütülen 20 oturumluk “Etkileşim Temelli Dil Müdahale Programı yürütülmüştür. Etkileşim Temelli Dil Müdahale Programını gerçekleştiren Uzman Dil ve Konuşma Terapisti Şükriye Kayhan Aktürk bu programın sonunda çocuklarda alıcı ve ifade edici dil gelişiminin yanı sıra sosyal becerilerde de ciddi bir gelişme olduğunu dile getirmiştir. Bu tür programların hem öğrenciler hem de veliler üzerinde olumlu etkisinin yadsınamaz olduğunu dile getiren Kayhan Aktürk erken müdahalenin önemine de dikkat çekmiştir.

Robotik Kodlama Eğitimleri

Üniversitemiz Yaşam Boyu Öğrenme Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ilimizde bulunan ilkokul (3. ve 4. sınıflar) ile ortaokul (5,6,7,8. sınıflar) öğrencilerine robotik kodlama eğitimleri düzenlenmiştir. Eğitime katılacak öğrencilerin robotik kodlama konusunda uygulamalı eğitimlerle hesaplamalı ve algoritmik düşünme becerilerinin geliştirilmesi amaçlanmıştır.

Sağlık, Spor ve Turizm Çalıştayları

İl çapında sağlık, spor ve turizm alanlarında çeşitli çalıştaylar düzenlenerek ilimizin bu alanlarda gelişmesine katkı sağlanmıştır. Spor-sağlık ve turizm alanında potansiyel işbirliklerini tespit etmek ve ortak proje fikirlerini hayata geçirmek amacıyla gerçekleştirilen çalıştaya çok sayıda katılımcı iştirak etmiştir. Düzenlenen bu çalıştaylarla Muğla’da sağlık ve spor turizminin mevcut durumu ortaya konarak önümüzdeki dönemde yapılması planlanan sağlık ve spor turizmi envanterinin çıkarılması, bölgesel bazda bu alanlardaki turizmin sınıflandırılması ile sağlık ve spor turizmi haritasının oluşturulması çalışmalarına katkı sağlanması amaçlanmıştır. Üniversitemiz Fethiye İşletme Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Turizmde Kariyer Günleri” etkinliği, öğrencilerimizin ve sektör temsilcilerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Geleceğin Sporu HADO Türkiye Şampiyonası

Türkiye E-Spor Federasyonuna (TESFED) bağlı bir branş haline gelen ve "Geleceğin sporu" olarak nitelendirilen Japon artırılmış gerçeklik oyunu Hado için Üniversiteler Arası Hado Şampiyonası düzenlendi. 12-14 Mayıs 2022 tarihleri arasında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Türkiye Üniversiteler Arası Hado Şampiyonasına ev sahipliği yapmıştır. HADO antrenman gününde MSKÜ Spor Salonu’nda 14 üniversitenin HADO sporcuları kendilerine ayrılan sürelerde ve HADO kortlarında şampiyona öncesi son çalışmalarını gerçekleştirdi.

Fidan Ekimi Etkinlikleri

Bodrum'un Güvercinlik Mahallesi, Fethiye'de Hisarönü Mahallesi Elmalıdağ mevkiinde, Yatağan’ın Doğanköy Mahallesi'nde ve Marmaris'te fidan dikme faaliyetleri öğrencilerimiz, ilgili kurumlar ve vatandaşlarımızın katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Muğla Orman Genel Müdürlüğü'nün himayesinde ilimiz yetkili kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının da desteği ile ağaçlandırma çalışmaları yapılmıştır.