Genç Tema Topluluğunun Toplumsal Katkıları

2015 yılında kurulan Genç TEMA Topluluğumuz, Dr. Öğr. Üyesi Sergender SEZER’in Koordinatörlüğü’nde ve Sosyoloji Bölümü öğrencisi İlke ÖFKELİ’nin Topluluk Başkanlığı’nda 10 üye ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Topluluğumuz, üniversitedeki öğrencilerin doğayla olan bağlarının gelişmesi ve sürdürülebilir çevre bilincine sahip olmalarına katkı sağlamayı hedeflemektedir. Gençlerin, yaşadıkları çevreye duyarlı ve ekolojik bakış açısına sahip bireyler olmalarına katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Topluluğun amaçları ekseninde yapılan etkinlikler ve uygulanan eğitimler ile öğrencilerin doğaya ve çevreye yönelik daha fazla bilgi edinmelerini ve edinilen bu bilgileri de diğer öğrencilere eğitim vererek yaygınlaştırmasının sağlanması amaçlarımız arasındadır. Topluluğumuz, öğrencilere doğa gönüllüsü olma bilincini aktarmayı amaçlayan faaliyetler sürdürmektedir. Bu kapsamda doğa yürüyüşleri, doğa ve çevre konulu atölye çalışmaları ve fidan dikim etkinlikleri düzenlemektedir. Topluluğumuz, düzenlenen etkinliklerde öğrencilerin sosyalleşmeleri, gönüllülük çalışmalarına katkı sağlamaları ve dayanışma kültürünün yayılmasını amaçlamaktadır.