Deniz Topluluğu'nun Toplumsal Katkıları

Üniversitemiz Deniz Topluluğu tarafından Datça ilçesinde deniz tabanı temizliği yapılmıştır. Etkinlik, kaçınılmaz olarak Datça'yı da etkileyen ve gittikçe tüm canlılar için yaşamsal tehdit olmaya başlayan deniz kirliliğine dikkat çekmeyi amaçlamaktadır. Dünyamızın en büyük oksijen kaynaklarından biri denizlerdir. Deniz suyunun içinde bulunan Fitoplankton denilen mikroorganizmalar ve Datça koylarında şimdilik görmeye devam ettiğimiz Posedanya çayırları gibi kaynaklar oksijen üretmektedir. Bu sayede aldığımız her nefesten biri denizden gelmektedir. Bu doğrultada Marina ve Yat İşletmeciliği- Denizcilik Topluluğu öğrencilerimiz ile deniz dibi temizliği ile ilgili farklı şeyler öğrenip deneyimledikleri bir etkinlik gerçekleştirilmiştir.