Yaşlı Arkadaşımla (YAŞAT) Topluluğu

Yaşlı Arkadaşımla (YAŞAT) Topluluğu

Dr. Cemil YAVUZ

Ayşenur Yanar

2019 yılında Dr. Cemil YAVUZ Koordinatörlüğü’nde ve Hemşirelik Bölümü Öğrencisi Salih Çelebi Topluluk Başkanlığı’nda 12 üye ile faaliyetlerine başlamıştır.  Topluluğumuz 3 yıldır aktif olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

Topluluğun amacı hızla yaşlanan ülkemiz nüfusunda yaşlılar ve gençler arasında diyoloğu artırmaktır. Bu yolla hem yaşlının sağlıklı ve aktif bir yaşlılık dönemi geçirmesine katkı sağlamayı amaçlarken hem de gençlerin ve yaşlıların birbirlerini daha iyi tanımalarını amaçlar. Bu amaçla ortak etkinlikler yapar.

Topluluğunuzun şu ana kadar gerçekleştirdiği faaliyetler/kazanımlar/projeler hakkında bilgiler:

“Gençlerle Genç Kalanların Videokonferans Buluşmaları” Üniversitemiz genç öğrencileri ile Fethiye Tazeleneme Üniversitesi 60+ yaş üzeri öğrencilerini bir araya getirerek birbirlerini daha iyi tanımalarını, kuşaklar arası iletişimi ve dayanışmayı desteklemeyi amaçlayan videokonferans yoluyla gerçekleştirilecek 5 adet oturumdan oluşmaktadır. Fethiye Tazelenme Üniversitesi Bahar Yarıyılı Uzaktan eğitim programına entegre edilerek 11 Nisan 2002 tarihinden itibaren her hafta Pazartesi Saat 16:00 da başlayan süresi 45 dk olan  6 videokonferans oturumu olarak yapılmıştır

Etkinlik; Öğrenci kulübümüz öğrencileri (Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ve Fethiye Sağlık Hizmetleri MYO Yaşlı Bakım Teknikerliği öğrencileri), Yaşlı Sağlığı Uygulama Araştırma Merkezi ve Fethiye Tazelenme Üniversitesi ile birlikte yapılmıştır.

1. Gençlerle Genç Kalanların Videokonferans Buluşmaları 1: O nasıl biridir (tanışma oyunu) 11 Nisan 2022
  2. Gençlerle Genç Kalanların Videokonferans Buluşmaları 2: Münazara(Kuşaklar arası çatışma mı? Barış mı?)18 Nisan 2022
  3. Gençlerle Genç Kalanların Videokonferans Buluşmaları 3: Zamana Mektup 25 Nisan 2022
  4. Gençlerle Genç Kalanların Videokonferans Buluşmaları 4: Oynadığımız Oyunlar (isim şehir hayvan bitki /Anlat bakalım 02 Mayıs 2022
  5. Gençlerle Genç Kalanların Videokonferans Buluşmaları 5: Dinlediğimiz dönem müzikleri  16 Mayıs 2022
  6. Gençlerle Genç Kalanların Videokonferans Buluşmaları 5: Sosyal Medya Uygulamaları (İnstegram, Tiktok, Twitter) 27 Mayıs 2022

Etkinlikte amaç Pandemi nedeni ile sosyal izolasyon yaşayan yaşlıların Gençler tarafından Videokonferans yoluyla desteklenmesi ve her iki kuşağın birbirlerini daha yakından tanımalarını sağlamaktır. Böylelikle kuşakların birbirine karşı doğru tutum geliştirmelerine katkı vermek ve Yaş/Yaşlı ayrımcılığına karşı örnek bir model oluşturmak amaçlanmıştır.

6 hafta sonunda yaşat topluluğu üyesi gençler  Letoon antik Kenti Gezisinde 60 yaş üzeri Fethiye tazelenme Üniversitesi öğrencileri ile yüz yüze bir araya gelmişlerdir.