Veteriner Fakültesi
MSKÜ Milas Veteriner Fakültesi, akademik kadrosu ve öğrencileriyle birlikte özellikle Milas ve çevre ilçelerde düzenlediği veya iştirak ettiği “Hastalıklardan Ari Çiftlik Çalıştayı”, “Atlarla ilk temas etkinliği”, “Arım Balım Çocuğum”, “TÜBİTAK Bilim Şenlikleri”, “Üniversitemiz Yaraları Sarmaya Devam Ediyor”, “Arıcılık Çalıştayı”, “Sokak Hayvanları Koruma Etkinlikleri”, hayvan barınaklarından getirilen sahipsiz canlarımızın tedavileri ve farklı birçok faaliyetiyle; insan sağlığını ve hayvan refahını korumaya, genç nesillerimizi hayvan sağlığı konularında bilinçlendirmeye ve bilime yönlendirme, yetiştirici ve üreticilerimizin güvenilir hayvansal gıda üretimi ve bilinçli yetiştiricilik konularından gelişmeyi amaçlayan birçok topluma hizmet ve sosyal sorumluluk çalışması gerçekleştirmiştir. 20 Haziran 2022 tarihinde Milas Veteriner Fakültesi bünyesinde Atçılık ve Binicilik Topluluğu öğrencileri tarafından, Bodrum’da bulunan bir binicilik tesisinde özel çocuklar ile “atlarla ilk temas etkinliği” düzenlenmiştir.
22 Mayıs 2022 tarihinde TÜBİTAK 2209-A projeleri kapsamında desteklenen Arım Balım Çocuğum projesinin 1. bölümünü Dünya Arı Gününde gerçekleştirilmiştir. Fakültemiz arıcılık topluluğu marifetiyle Milas ilkokul öğrencileri arıların yaşamıyla tanışmışlar ve bir günlüğüne arıcı olmuşlardır.
Fakültemiz, 17 Temmuz 2021 tarihinde TÜBİTAK 4007 Milas Bilim Şenliği kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmiştir. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Veteriner Fakültesi Dekanı aynı zamanda Rektör Yardımcısı olan Prof. Dr. Artay YAĞCI “Kök Hücre ve Klinik Kullanım Alanları” konusunda gerçekleşen söyleşi ile liseli öğrencilerle buluşmuştur. Bilim Şenliğine katılan öğrenciler Milas Veteriner Fakültesi ve bünyesinde bulunan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezini ziyaret etmişlerdir. Öğrencilere Fakülte birimleri ve kampüsü gezdirildi. Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof.Dr. Aziz BÜLBÜL işleyiş ve çeşitli uygulamalar hakkında öğrencilere bilgi vermiştir. Şenlik kapalı stand alanında Dr.Öğr. Üyesi Şamil SEFERGİL ve Araş.Gör. Bahri EVCİM tarafından Arttırılmış Gerçeklik ve Üç Boyutlu Objelerin gösterimi yapılmıştır.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Veteriner Fakültesi Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Muğla Veteriner Hekimler Odası iş birliğiyle, 15 Ağustos 2021 tarihinde yangından zarar gören yerleşim birimlerinde veteriner hekimlik hizmeti verilmiştir. Bu çerçevede Milas Veteriner Fakültesi acil müdahale aracı ile Muğla’da meydana gelen yangınlarda zarar gören tüm ilçe ve beldeler ziyaret edilmiştir. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’in talimatlarıyla faaliyete geçen acil müdahale aracı ile yangından zarar gören hayvanlar tedavi edilmiş; üreticilerin ve çiftçilerin de ihtiyaçları belirlenmiştir. Bu amaçla Milas Veteriner Fakültesi Dekanı aynı zamanda Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Artay Yağcı koordinesinde Fakülte öğretim üyeleri ve öğrencileri ile Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü veteriner hekimleri, dönüşümlü olarak çalışmalara katılmıştır. Görevli ekipler, yangından etkilenen bölgelerde bulunan toplanma alanlarına sevk edilen hayvanların genel muayene ve tedavi hizmetlerini vermiştir.
Veteriner Fakültemizin periyodik faaliyetleri arasında hayvanların tedavilerinin yapılması da yer almaktadır.