Uluslararası Ticaret ve Lojistik Topluluğu

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Topluluğu

Arş. Gör. Büşra TUNCER

Ersin ATMACA

25.04.2014 tarihli ve 151 sayılı Öğrenci Toplukları Yürütme Kurulu Kararı ile kurulan Uluslararası Ticaret ve Lojistik Topluluğumuz, Arş. Gör. Büşra TUNCER’in Koordinatörlüğü’nde ve Sanat Tarihi Bölümü öğrencisi Kıvan POLAT’ın Topluluk Başkanlığı’nda 10 üye ile faaliyetlerine başlamıştır.  Topluluğumuz üç buçuk yıldır aktif olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

Yapılan topluluk faaliyetleri (teknik geziler, konferanslar, webinarlar vb.) ile Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü’nde lisans programında öğrencilere verilen derslerdeki teorik bilgilerin pekiştirilmesi amaçlanmaktadır. Bunun yanı sıra kültürel bilincin artırılması amaçlarımız arasındadır. Alanında uzman kişilerin tecrübe paylaşımları ile farkındalık yaratmak ve öğrenci arkadaşlarımıza ilham vermek, geleceklerine ışık tutmak topluluk olarak temel hedefimizdir.

Düzenlenen teknik gezilerle, alanında uzman kişileri ve yaptıkları işi yerinde görmek, deneyimlemek temel topluluk hedeflerimizdendir. Bu bağlamda, 17.04.2019 tarihinde Fethiye Ticaret Odası’na yapılan teknik gezi ile dış ticaret faaliyetlerinde ticaret odasının ne gibi bir role sahip olduğu sorusuna yanıt aranmıştır.

Topluluğumuz zaman zaman üniversitemiz çatısı altında, ülkemizdeki Uluslararası Ticaret ve Lojistik alanında yetkin bilim insanlarının ve alanında uzman olan kişilerin davetli konuşmacı olduğu konferanslar düzenlemektedir. Böylelikle topluluk üyeleri, bölümümüz öğrencileri ve alanımıza ilgi duyan katılımcılara Uluslararası Ticaret ve Lojistik alanı ile ilgili bilgilerin aktarımının yapılması gerçekleştirmektedir. Bu bağlamda düzenlenen etkinliklerimizden bazıları şunlardır:

• 26.04.2019 tarihinde Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyesi sn. Soner ESMER’in katılımlarıyla ‘Dünyada ve Türkiye’de Liman İşletmeciliğinde Güncel Gelişmeler’ konulu (yüz yüze) konferans,
  • 20.02.2020 tarihinde ARKAS Lojistik İcra Kurulu Başkanı (CEO) sn. Onur GÖÇMEZ’in katılımlarıyla ‘Lojistiğin Arkasındaki Güç’ konulu (yüz yüze) konferans
  • 04.05.2021 tarihinde ALIEXPRESS İş Geliştirme Müdürü sn. Ece Gür EĞRİDERE’nin katılımlarıyla ‘E-İhracat’ konulu webinar,
  • 11.05.2021 tarihinde Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyesi sn. Gülüzar KURT GÜMÜŞ’ün, Gitkargo kurucu ortağı sn. Yusuf YILDIZ’ın ve Muğla’da faaliyet gösteren bir girişimci/ihracatçı olan sn. Mutlu ÇOKYÜCE ÖZCAN’ın katılımlarıyla ‘Girişimcilik ve Dış Ticaret’ konulu webinar,
  • 08-09.05.2022 tarihlerinde (2 gün) düzenlenen online ve ulusal nitelikli (Türkiye genelinde 100’den fazla öğrenci topluluğunun katılım sağladığı) Dijital Kariyer Zirvesi,
  • 10.05.2022 tarihinde farmaucuz.com yetkilileri sn. Önder KARAKAYA ve sn. Ahmet ASLAN’ın katılımlarıyla düzenlenen ‘E-ticaret ve Dijital Pazarlama’ konulu (yüz yüze) konferans
  • 12.05.2022 tarihinde Best & Fast Logistics kurucu CEO’su sn. Emin SAYDAM’ın katılımlarıyla düzenlenen ‘Lojistik Sektöründe Girişimcilik’ konulu (yüz yüze) konferans bunların başında gelmektedir.

Ek olarak sosyal sorunlarla ilgili olarak farkındalık yaratmak ve bu anlamda faaliyetlerde bulunmak da topluluk hedeflerimizden biridir. Bu kapsamda 27.12.2019 tarihinde Fethiye yarımada temizlik faaliyetlerine topluluk katılım sağlanmıştır.

Ek olarak, sosyal medya hesapları üzerinden topluluğumuzun takipçileriyle paylaşılan bilgiler ve fotoğraflarla alanımızda mevcut bilgiler ve gelişmeler konusunda bilgiler sunularak takipçilerimizle aktif olarak etkileşim içinde bulunulmaktadır.