Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Araştırmalar Topluluğu

Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Araştırmalar Topluluğu

Prof. Dr. Füsun ÖZERDEM

Hakan AKSOY

16.04.2013 tarihli ve 151 sayılı Öğrenci Toplukları Yürütme Kurulu Kararı ile kurulan Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Araştırmalar Topluluğumuz, Prof. Dr. Füsun ÖZERDEM Koordinatörlüğü’nde ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisi Hüseyin GÖKKAYA'nın Topluluk Başkanlığı’nda 51 üye ile faaliyetlerine başlamıştır.  Topluluğumuz 9 yıldır aktif olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

Uluslararası ilişkilerin tarihi, sistemin sosyal yaşama etkisi ile ekonomik ve hukuksal yapısını siyaset ve stratejik araştırma kurumları çerçevesinde ele almak, öğrencilerin; siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, Türk Dış Politikası, devletler hukuku, siyasal tarih, Avrupa Birliği alanlarında edindikleri bilgilerin pratiğe dökülmesini kolaylaştırmak ve desteklemek öncelikli hedefler arasındadır.

Devletin oluşturduğu uluslararası sistemin siyasi, ekonomik, kültürel,yapısı siyaset bilimi, politika, siyasal teorilerin pratikleri, siyasal kararların tahlili, siyasi katılma  değişme ve gelişme, uluslararası alanda faaliyet gösteren faktörler, küreselleşen dünyada uluslararası ilişkilerin önemi gibi topluluğun faaliyetleri arasına giren konuları tartışan, araştıran ve sorgulayan gençliğin oluşumunu desteklemek amaçlanmaktadır.

Yaratıcı düşünce ve fikirlerin özgürce paylaşılabileceği bir ortam yaratmak, topluluk üyelerinin kişisel gelişimine katkı sağlayarak, iş birliği ve dayanışma ortamı oluşturmak, entelektüel gelişimlere yönelik girişimlerde bulunmak, araştırma yapmak ve yapılan araştırmaları desteklemek kuruluş amaçlarının başlıcalarındandır.

Topluluğun şu ana kadar gerçekleştirdiği faaliyetler/kazanımlar/projeler hakkında bilgiler:

Topluluğun kuruluş amaçlarına uygun olacak şekilde, uluslararası ilişkiler disiplini başta olmak üzere; Barış İnşaası, Avrupa Birliği, küresel ve bölgesel siyasetin değişen dinamikleri, ekonomik, siyasi, sanatsal ve kültürel  temaların ele alındığı, kadın hakları, iklim ve göç gibi güncel dış politika konularını kapsayan konuları alanında uzman akademisyenlerle bir araya gelerek yaptığımız yüz yüze ve çevirimiçi konferans ve söyleşiler topluluğumuzun yaptığı etkinliklerin ana temasını oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra yapılan gezi faaliyetleri, resmi kurum ve kuruluş ziyaretleri ve topluluğun tanıtımı için yapılan stand çalışmaları da yapılan etkinlikler arasında yer almaktadır.

Sosyal bilimlere dayalı öğrenim görmekte olan öğrenciler başta olmak üzere küresel uluslararası ilişkilerin ve güncel meselelerin tartışıldığı etkinliklerde yaratılan özgür düşünce ortamında bulunmak isteyen tüm öğrenciler aktif bir katılımcı olarak etkinliklerimizde yer almaktadır.

Sosyal medya hesapları (Twitter: @uisat, Facebook: @UİSAT  İnstagram: @uisat2013)  üzerinden Topluluğumuzun takipçileriyle paylaşılan bilgiler ve fotoğraflarla, takipçilerimizle aktif olarak etkileşim içinde bulunulmaktadır.

29 Nisan 2013:İnsani Güvenlik Perspektifinden Barış (Konferans-Konuşmacı: Prof. Dr. Alpaslan Özerdem-Coventry Üniversitesi, İngiltere)

9 Mayıs 2013:Değişen Dünya, AB, Türkiye: Neredeyiz? (Konferans-Konuşmacı: Dr. Can Baydarol – Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu işbirliğinde)

26 Kasım 2013:Yeni Üyeler için Sertifika Töreni

21 Nisan 2014:Olağanüstü Genel Kurul ve Yönetim Değişikliği