Ula Ali Koçman Meslek Yüksekokulu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ula Ali Koçman Meslek Yüksekokulu, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 02.05.1994 tarihli kararıyla 1994-1995 yılında eğitim-öğretime başlamıştır. Yüksekokulumuzda “Bitkisel ve Hayvansal Üretim, Elektrik ve Enerji, Finans-Bankacılık ve Sigortacılık, Gıda İşleme, İnşaat, Muhasebe ve Vergi, Pazarlama ve Reklamcılık” olmak üzere yedi bölüm ve dokuz programla eğitim-öğretime devam edilmektedir. 2021-2022 eğitim-öğretim yılı itibariyle 1011 öğrenci eğitim görmekte, 1 Profesör, 5 Doçent, 2 Doktor Öğr. Üyesi, 6 Öğr. Gör. Dr. ve 20 Öğr. Gör. olmak üzere 34 akademik personel görev yapmaktadır.

Ula Ali Koçman Meslek Yüksekokulu olarak amacımız, zengin müfredatımızla öğrencilerimizi sektörün ihtiyaç duyduğu niteliklerle donatarak ülkemizin istihdamına katkıda bulunmaktır. Yüksekokulumuz Muğla merkeze 15 km, gözde tatil beldelerinden Akyaka’ya ise 17 km uzaklıkta bulunmakta, Muğla merkez ile ulaşım Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Denetimli Özel Halk Otobüsleri aracılığıyla sağlanmaktadır. Yüksekokul yerleşkemiz içerisinde öğrencilerimize; yemekhane, kantin, basketbol sahası, voleybol sahası, masa tenisi alanı, bisiklet alanı ve halı saha gibi imkânlar sunulmaktadır. Öğrencilerimiz modern atölyeler ve laboratuvarlarda teorik bilgilerini uygulayarak pekiştirme olanağı bulabilmektedir. Ayrıca Yüksekokulumuz bulunduğu stratejik konumdan da yararlanmakta, başta turizm olmak üzere çeşitli sektörlerden paydaşlarla sıkı bir iletişim ağı kurmaktadır. Bu bağlamda öğrencilerimiz zaman zaman sektör temsilcileriyle bir araya getirilerek staj ve iş imkânlarından yararlanmaları sağlanmaktadır. Aynı zamanda öğrencilerimiz çeşitli topluluklar kurarak sosyal, akademik ve kişisel gelişimlerine de katkı sağlayabilmektedirler.

Ula Ali Koçman Meslek Yüksekokulu, Üniversitemizin hedef ve stratejileri doğrultusunda; kurumsal imajın güçlendirilmesi, eğitim-öğretim, bilimsel araştırma/geliştirme ve idari hizmet kalitesinin arttırılması yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Temel ilkemiz; teknoloji ile bütünleşen, araştırma-geliştirmeyi destekleyen, girişimciliğe önem veren, dijital iş modellerini benimseyen, işbirliklerine açık bir eğitim modeli sergilemektir. Yüksekokulumuzda, Üniversitemizin “Bilginin sevgiyle bütünleştiği üniversite” sloganı ile uyumlu olarak öğrenci odaklı bir eğitim anlayışı benimsenmekte ve öğrencilerimizin geleceğini okulumuzun nitelik ve kalitesinin şekillendireceği bilinciyle hareket edilmektedir.

Prof. Dr. Süleyman CAN

Ula Ali Koçman Meslek Yüksekokul Müdürü