Türk Halk Dansları Topluluğu

Türk Halk Dansları Topluluğu

Ögr. Gör. Ahmet ELMASTAŞ

İren ÖZDEMİR

15.04.2002 tarihli ve 151 sayılı Öğrenci Toplukları Yürütme Kurulu Kararı ile kurulan Türk Halk Dansları Topluluğumuz, Öğr. Gör. Ahmet Elmastaş’ın Koordinatörlüğü’nde ve Tıp Fakültesi Bölümü öğrencisi İrem Özdemir’in Topluluk Başkanlığı’nda 12 üye ile faaliyetlerine başlamıştır.  Topluluğumuz yirmi yıldır aktif olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

Türk tarihi derinliklerinde kök salmış zengin milli kültürümüz içinde önemli bir yeri olan folklorumuzun mihenk taşını temsil eden Türk Halk Danslarının üniversitemiz çağdaş ve teknik imkânlarından yararlanarak gençliğimize aktarılması, yaşatılması, tanıtılması, korunması ve gelecek kuşaklara taşınması, birlik ve beraberlik içince paylaşımcı ekip ruhunun kazanılmasına yönelik çalışmalar yapmak topluluğumuzun amacıdır. Kariyer ve gelecek planlarında farkındalık yaratmak, ufuklarını geliştirerek geleceklerine ışık tutmak topluluk olarak hedefimizdir.

Topluluğunuzun şu ana kadar gerçekleştirdiği faaliyetler/kazanımlar/projeler hakkında bilgiler:

Öğrencilerin ders dışındaki zamanlarını Türk Halk Oyunlarını öğrenerek değerlendirmeleri topluluğumuzun ana amaçlarından biridir.

Türk halk danslarımızı yurt içi ve yurt dışında gereği gibi tanıtılması için seminer, konferans, sempozyumlar, geziler, sergiler ve şölenler düzenlemek ve bunlara katılım sağlamak faaliyet alanlarımız içindedir.

Topluluğumuzun hazırlamış olduğu Muğla Yöresi Zeybek ekibimiz 2006 yılı Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun düzenlemiş olduğu Üniversitelerarası Türk Halk Dansları Türkiye Birincisi olmuştur.

2007 yılında da Türkiye Üçüncülüğü elde etmiştir.

Üniversitemiz bünyesinde yapılan tüm erkinliklere aktif olarak katılım sağlamıştır.

Diğer üniversiteler şenliklerinde aktif olarak katkı sağlamıştır.

2022 yılı içerisinde;

21 Mart 2022 Bir Yanımız Hep Çanakkale konserinde

25 Mart 2022 Neşet Ertaş’ı Anma Konserinde

20 Mayıs 2022 Baklan Ezgileri Konserinde dansları ile katılım sağlamıştır.