Turizme Genç Bakış Topluluğu

Turizme Genç Bakış Topluluğu

Arş. Gör. Doğan ÇAPRAK

Yılmaz Birkan KAN

Turizme Genç Bakış Topluluğu ilk olarak 2017 yılında kurulmuştur. 2017-2019 yılları arası çeşitli etkinlikler gerçekleştirmiştir. 2019 yılında pasif duruma geçen topluluğumuz 2021 yılı ekin ayında yeni öğrencilerimizle tekrardan aktif hale gelmiştir. Arş. Gör. Doğan ÇAPRAK Koordinatörlüğü’nde ve Turizm İşletmeciliği Bölümü öğrencisi Yılmaz Birkan Kan’ın Topluluk Başkanlığı’nda 12 üye ile faaliyetlerine başlamıştır.  Topluluğumuz yedi aydır aktif olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

Turizme Genç Bakış Topluluğu amaçları;

• Gözlem ve gezi yoluyla öğrencilerin çevrelerini tanımalarını, bilgi sahibi olmalarını ve birikim düzeylerinin yükseltilmesine katkıda bulunmak,
  • Turizm sektörüne dair sosyal, kültürel ve eğitici faaliyetlerde bulunarak turizm alanında bilinç düzeyinin artırılmasını sağlamak,
  • Öğrencilerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla uygulamalı, teknik gezi düzenlemek,
  • Üniversite içi ve dışı çeşitli gazete, dergi ve sosyal ağ gibi medya organlarında turizm çalışmalrına yer vermek,
  • Turizm Haftasında Fakülte/Üniversite bünyesinde veya il genelinde konu ile ilgili organizasyonlar hazırlamak ve iştirak etmek,
  • Fethiye İşletme Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü tanıtımını yapmak,
  • TUBİTAK 2209-B ve TUBİTAK 2209-A Projeleri hazırlamak için öğrencileri teşvik etmek

Bu amaçları gerçekleştirmek için aşağıdaki faaliyet alanlarını yapılması planlanmaktadır:

• Bölgesel Destinasyon Ziyaretleri
  • Ulusal/Uluslararası Fuar ve Kongre Ziyaretleri
  • Uygulamalı Yarışmalara Katılım (Gastoronomi)
  • Turizm Kariyer Günleri Organizasyonu
  • Mesleki Eğitim Seminerleri
  • Sektör Temsilcileriyle Söyleşiler
  • Fakülte İçi sosyal Programlar

Sosyal medya hesapları üzerinden (@tugebfethiye) Topluluğumuzun  takipçileriyle paylaşılan bilgiler ve fotoğraflarla turizm alanındaki  mevcut bilgiler ve gelişmeler konusunda bilgiler sunularak takipçilerimizle aktif olarak etkileşim içinde bulunulmaktadır.

Sosyal Sorumluk Projeleri;

1. 9 kasım 2021 * Kızılay Kan Bağış Destekçisi*