Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi

Topluma Hizmet Uygulamaları Dersleri

Üniversitemiz bünyesinde verilen Topluma Hizmet Uygulamaları dersleri ile öğrencilerimiz toplumsal katkı sağlayan alanlarda çeşitli uygulamalarda bulunmaktadır. Dersler kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında ormanda çöp toplamışlardır. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Girgin, topluma hizmet uygulamaları dersinin zorunlu bir ders olduğunu belirterek, “Dersin, öğrencilerin toplumla paylaşması, liderlik etmesi, kendilerini göstermesi, işbirliği ve organizasyon becerilerinin geliştirilmesine yönelik açıldığını ifade etmiştir. Uygulamanın amacı sadece çöpleri alıp götürmek değil, halkın bu konuda bilinçlenmesini sağlamak ve katkı yapmaktır.

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında haftanın üç günü Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen yaşlı, engelli ve ortopedi hastalarına gönüllü refakatçilik yapmıştır. 'Topluma Hizmet Uygulamaları' dersi kapsamında sosyal sorumluluk projesi yürüten öğrencilerimiz, haftanın 3 günü 6’şar kişilik ekipler halinde Üniversitemiz Hastanesi önünde yardıma ihtiyaç duyan hastaları bekliyor. Üzerlerinde refakatçi yaka kartı ile hastaları karşılayan gönüllü öğrencilerimiz, tedavi gören hastalara tekerlekli sandalye ile gitmek istedikleri servise kadar refakat ediyor. Yardımsever öğrencilerimiz hastaların muayene, kayıt, ödeme ve form hazırlanması gibi yapılması zorunlu bürokratik işlemlerden kolayca geçmesini sağlıyor. Sosyal sorumluluk projesi sorumlusu Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Öğr. Gör. Zeynep Aydoğan, “Mutlu et mutlu ol” sloganıyla bir çalışma başlattıklarını ve bu çalışmadan çok güzel geri dönüşler sağladıklarını ifade etmiştir.