Şiir ve Müzikal Sanatlar Topluluğu

Şiir ve Müzikal Sanatlar Topluluğu

Doç. Dr. Veli UĞUR

Elif BAĞIŞLAR

02.03.2016 tarihli ve 151 sayılı Öğrenci Toplukları Yürütme Kurulu Kararı ile kurulan Şiir ve Müzikal Sanatlar Topluluğumuz, Dr. Öğretim Üyesi Veli UĞUR Koordinatörlüğünde ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Kübra KURU’ nun Topluluk Başkanlığı’nda 17 üye ile faaliyetlerine başlamıştır.  Topluluğumuz altı yıldır aktif olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

Sanatın iki önemli dalı olan edebiyata ve müziğe ilgisi ya da yeteneği olan üniversitemiz öğrencilerini tek bir çatı altında buluşturup yeteneklerini sergileyebilecekleri, kendi potansiyellerini ölçebilecekleri etkinlikler düzenliyoruz. Etkinliklerimizde şiirin içindeki müzikaliteyi bulup enstrümanlarla destekleyerek sizlere hem görsel hem de işitsel bir şölen ortaya çıkartırken üyelerimizin kültürel anlamda da bilgilerine yenilerini eklemesine yardımcı olmaktayız. Başta Türk Dili ve Edebiyatı öğrencileri olmak üzere diğer lisans/lisans üstü programlarda okuyan tüm öğrenci arkadaşlarımıza hitap eden topluluğumuzun asıl amacı ders dışındaki zamanlarını sanata ve müziğe ayırarak daha kaliteli bir üniversite dönemi geçirmelerini sağlamaktır.

Topluluğunuzun şu ana kadar gerçekleştirdiği faaliyetler/kazanımlar/projeler hakkında bilgiler:

Topluluğumuz Üniversitemiz çatısı altında, Edebiyat ve diğer yardımcı bilimlerden alanında yetkin bilim insanlarının davetli olduğu konferanslar, paneller, söyleşiler ve kitap tanıtım günlerini düzenleyerek topluluk üyeleri ve bu alanlara ilgi duyan katılımcılara edebiyatın diğer bilimlerle olan ilişkisi hakkındaki bilgilerin aktarımının yapılmasını gerçekleştirmektedir.

Tüm bu bilimsel çalışmaların dışında bazı ünlü şairlerimizi anmak amacıyla şiir ve müzik dinletileri veya belirli bir konu çerçevesinde hazırlanan müzik dinletileri gerçekleştirmektedir.

Sosyal medya hesapları üzerinden Topluluğumuzun takipçileriyle paylaşılan bilgiler ve fotoğraflarla yaptığımız ve yapacak olduğumuz etkinliklerle ilgili mevcut bilgiler ve gelişmeler konusunda bilgiler sunularak takipçilerimizle aktif olarak etkileşim içinde bulunulmaktadır.

“Şiirin Musikisi” (18.10.2017), “Yansımalar 1- Attila İlhan’ı Anma Gecesi" (17.10.2019), “Yolculuklar 2- Dede Korkut’tan Gandalf’ a Geleneğin Günümüz Kültürüne Yolculuğu” (13.12.2019) gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimizden birkaçıdır.