Topluluğun kuruluş amacı ve kısa tarihçesi |
25.04.2014 tarihli ve 151 sayılı Öğrenci Toplukları Yürütme Kurulu Kararı ile kurulan Sanat Tarihi Topluluğumuz, Dr. Gökben AYHAN’ın Koordinatörlüğü’nde ve Sanat Tarihi Bölümü öğrencisi Elif GÜNAY’ın Topluluk Başkanlığı’nda 19 üye ile faaliyetlerine başlamıştır. Topluluğumuz sekiz yıldır aktif olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.
Yapılan teknik gezilerle uygulamalı olarak yerinde ziyaret edilen tarihi yer ve mekânlar ile Sanat Tarihi Bölümü’nde lisans ve yüksek lisans programında öğrencilere verilen derslerdeki teorik bilgilerin pekiştirilmesinin sağlanmasının yanı sıra kültürel bilincin artırılması amaçlarımız arasındadır. Görerek öğrenmenin önemi doğrultusunda, Sanat Tarihi alanında kariyer ve gelecek planlarında farkındalık yaratmak, ufuklarını geliştirerek geleceklerine ışık tutmak Topluluk olarak hedefimizdir.
|
Topluluğun gerçekleştirdiği faaliyetler/kazanımlar/projeler hakkında bilgiler |
Öğrencilerin ders dışındaki zamanlarını tarihsel ve kültürel gezilerle değerlendirmeleri topluluğumuzun ana amaçlarından biridir. Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Manisa, İzmir gibi Batı Anadolu’da yer alan kentlerdeki birbirine yakın mesafedeki ören yerlerinden birkaçına günübirlik her dönemde en az bir gezi düzenlenmektedir.
Düzenlenen teknik gezilerle antik kentler, camiler, medrese, han, hamam, müze gibi tarihi yer ve mekânlar ziyaret edilerek kültürel miraslarımızın tanıtılması ve korunması konusunda bilinçlenmenin sağlanması öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Bununla birlikte Muğla ve çevresindeki tarihi kentlerde yapılan kazı alanlarına teknik geziler düzenlenerek öğrencilerin yürütülen kazı çalışmaları hakkında bilgi sahibi olmaları sağlanmaktadır.
Topluluğumuz Üniversitemiz çatısı altında, Ülkemizdeki Sanat Tarihi alanında yetkin bilim insanlarının davetli konuşmacı olduğu konferanslar zaman zaman düzenleyerek Topluluk üyeleri, Bölümümüz öğrencileri ve alanımıza ilgi duyan katılımcılara Sanat Tarihi alanı ile ilgili bilgilerin aktarımını gerçekleştirmektedir.
Sosyal medya hesapları üzerinden Topluluğumuzun takipçileriyle paylaşılan bilgiler ve fotoğraflarla Sanat Tarihi alanındaki mevcut bilgiler ve gelişmeler konusunda bilgiler sunularak takipçilerimizle aktif olarak etkileşim içinde bulunulmaktadır.
“Isparta Gezisi” (17.11.2017), “Ödemiş- Tire Gezisi" (20.04.2018), “Manisa Gezisi” (2.11.2018) gerçekleştirdiğimiz teknik gezilerimizden birkaçıdır.
|