Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Muğla Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sağlık Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı arasında 10 Eylül 1992 tarihinde imzalanan protokol ile Muğla'da açılmış, 14/12/1992 tarihinde Yüksekokul Müdürü'nün atanması ile tüzel kişilik kazanmıştır. Yüksekokulumuz, 2005 yılında Muğla’da bulunan binasından halen faaliyetlerini sürdürdüğü Marmaris ilçesindeki yerleşkesine taşınmıştır.

Yüksekokulumuz bünyesinde Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü, Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümü, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü olmak üzere 3 bölüm bulunmaktadır. Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü altında Optisyenlik Programı, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı, Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Programı ile İlk ve Acil Yardım Programı olmak üzere 5 program bulunmaktadır. Bu bölümde, İlk ve Acil Yardım Programına henüz öğrenci alımı yapılmamaktadır. Ayrıca Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı ile Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programında normal öğretim ile birlikte ikinci öğretim de devam etmektedir. Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümü altında Yaşlı Bakımı Programı bulunmaktadır. Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü altında ise Çocuk Gelişimi Programı bulunmasına karşın bu programda öğrenci alımı yapılmamaktadır.

Yüksekokulumda halen 5 programda normal öğretim, 2 programda ikinci öğretim olmak üzere 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı itibariyle 934 öğrenci eğitim görmektedir. Yüksekokul kadrosunda 2 Doçent, 5 Dr. Öğr. Üyesi ve13 Öğr. Gör. olmak üzere toplam 20 öğretim elemanı ile 14 idari personel görev yapmaktadır.

Kurulduğu günden bu yana Üniversitemizin en yüksek öğrenci doluluk oranına sahip akademik birimlerinden olan Yüksekokulumuzda, ulusal ve uluslararası mesleki ölçütlere uygun olarak hazırlanmış eğitim programları ve alanlarında yetkin öğretim elemanları aracılığıyla, bilimsel, teknolojik, çağdaş değerler doğrultusunda, üstün bilgi ve beceri ile donatılmış, takım çalışmasına yatkın, ulusal değerlerimize bağlı, sağlığı koruma ve geliştirmeye duyarlı, sağlık sektöründe çalışacak bireyler yetiştirmeyi temel görev olarak kabul ediyoruz. Bunun yanında içinde bulunulan zamanın tüm koşullarına uyum sağlayabilen bir çalışma kültürü içerisinde, gerçekleştirdiği eğitim-öğretim, araştırma ve topluma hizmet faaliyetleri ile alanında lider bir eğitim kurumu olmayı amaçlamaktayız. Eğitim-Öğretim faaliyetlerimiz yanında, araştırma geliştirme ve topluma hizmet alanlarında da Üniversitemizin ortaya koyduğu stratejik hedeflere, bir Meslek Yüksekokulu olarak maksimum ölçüde katkı sunmayı önemli bir görev kabul ediyoruz.

Dr. Öğr. Üyesi Fatih Mehmet DEMİR

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü