Moleküler Biyoloji ve Genetik Topluluğu

Moleküler Biyoloji ve Genetik Topluluğu

Doç. Dr. Ergun Kaya

Mısra Kara

2017 yılında Öğrenci Toplukları Yürütme Kurulu Kararı ile kurulan Moleküler Biyoloji ve Genetik Topluluğu, Doç. Dr. Ergun Kaya’ın Koordinatörlüğü’nde ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencisi Agit Çetinkaya’nın Topluluk Başkanlığı’nda 10 üye ile faaliyetlerine başlamıştır.  Topluluğumuz altı yıldır faaliyetlerini aktif olarak sürdürmektedir. Topluluk isminin uzunluğu sebebiyle sosyal medyada ve öğrenciler arasında MUGEN ismi tercihen kullanılmaktadır.

Yapılan ve planlanan tüm faaliyetler ile bölümümüzün ve tüm üniversite öğrencilerinin bilimsel anlamda kendini geliştirmesi, bilim camiası temelinde bir sosyal ağ üretmeleri / çeşitlendirmeleri, beraber kaliteli zaman geçirmeleri ve özel sektörle temaslar sağlayarak iş sektörüyle tanışması / projeler yapması, TÜBİTAK projelerinde başarı elde etmeleri ve kariyerlerine önemli kazanımlar ilave edebilmeleri hedeflenmektedir.

Moleküler Biyoloji ve Genetik Topluluğu / MUGEN temelinde bölümüyle ilgili faaliyetler yapmakta olup sadece bununla sınırlı kalmamaktadır. Üniversitemizin tüm öğrencilerine hitap edebilmek ve bir bilim topluluğu vasfyla bilimi herkese yaymak için faaliyetlerini herkesin katıalbileceği düzeyde yapmaktadır.

MUGEN Bilim Buluşmaları, MUGEN Gelecek Buluşmaları, Film Günleri, Stant çalışmaları, İş insanlarıyla Çalıştaylar, ve sosyal medya (instagram) bilgi gönderisi paylaşımıyla faaliyet çeşitliliği sağlamaktadr.

Söz konusu bu etkinlik konseptleri dahilinde makale okumaları, biyolojik örnek incelemeleri, mezunlarımız ve hocalarımızla online buluşmalar (bu sayede ulusal tanınırlık), iş dünyasının temsilcileriyle fikir alışverişleri / projeler, TÜBİTAK 2209/A proje yazımı konusunda eğitim ve tecrübeli üyelerimizce birebir destek faaliyetleri yapılmaktadır.

Whatsapp topluluk grubu ve İnstagram (@mskumugen) aracılığıyla faaliyetler zamanında duyurulmakta, faaliyetlerle ilgili fotoğraflar da topluluğumuzun teknik biriminin hazırladığı standart şablonlarla paylaşılmaktadır. Ayrıca hem okulumuzun hem topluluğumuzun diğer okul toplulukları gibi tanınması için de çalışmalar yapılmış ve hedeflere ulaşılmıştır.

“MUGEN Bilim Buluşmaları 2” (15 Mart 2022) ve MAD Genetik Sempozyumu Stant Faaliyeti (24 Nisan 2022) örnek olarak sunulabilecek 2 etkinliktir.