Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu

Yüksekokulumuz, 05 Ocak 2012 tarihinde YÖK Genel Kurulu toplantısında kurulmuş, 03 Mayıs 2012 tarihinde yapılan Müdür atamasıyla tüzel kişilik kazanmıştır.Yüksekokulumuzda halen iki bölüm altında beş programda eğitim-öğretim faaliyetleri sürdürülmektedir. Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri  Bölümüne;  Aşçılık , Turizm ve Otel İşletmeciliği ve İkram Hizmetleri programları bağlıdır. Seyahat Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümüne ise Turizm ve Seyahat Hizmetleri, Turist Rehberliği ve Turizm Animasyonu olmak üzere üç program bağlıdır. Ancak bu programlardan Turizm ve Seyahat Hizmetlerine henüz öğrenci alınmaya başlanmamıştır. 2021-2022 eğitim öğretim yılı itibari ile 1303 öğrenci öğrenim görmektedir.

Yüksekokulumuz kadrosunda 17 öğretim elemanı ile 8 idari personel görev yapmaktadır. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulunun temel  amacı, öğrencilerimizin alanında uzmanlaşmış akademisyenlerden oluşan ekibimiz tarafından yabancı dil bilen, temel işletmecilik bilgileri ile donatılmış, turizm sektörünün yapısını ve turizm işletmelerinin işleyişi ile ilgili gerekli bilgi ve beceriye sahip, sorunları ve nedenlerini tespit edip çözüm üretebilen kalifiye personel olarak geleceğe ve mesleklerine en iyi şekilde hazırlanmasıdır. Dolayısı ile Yüksekokulumuz hem akademik çalışmalar ve yeterlilikleri ile hem de eğitim kalitesiyle ulusal ve uluslararası düzeyde akademik çevrede ve sektörde kabul görecek insan kaynağı yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Yüksekokulumuz bünyesinde uygulama oteli de bulunmakta olup bu otel kışın öğrencilerimize barınma yazın ise turistlere konaklama hizmeti vermektedir. Ayrıca bu otel içerisinde öğretim elemanlarımızın odaları ile bazı derslikler de yer almaktadır. Yüksekokulumuz 2012 yılı Ocak ayından bu yana şu andaki binasında (İçmeler-Marmaris) eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

Doç. Dr. Ekrem AYAN

Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu Müdürü