Topluluğun kuruluş amacı ve kısa tarihçesi:
|
25.04.2014 tarihli ve 151 sayılı Öğrenci Toplukları Yürütme Kurulu Kararı ile kurulan Knidos Tıp Topluluğu’muz, Prof.Dr. Nevres Hürriyet AYDOĞAN’ın Koordinatörlüğü’nde ve Tıp Fakültesi öğrencisi Kübra Nur SUNGURBEY’in Topluluk Başkanlığı’nda 12 üye ile faaliyetlerine başlamıştır. Topluluğumuz bir yıldır faaliyetlerini sürdürmektedir.
Öğrencilerimizin bir araya gelmesini sağlayacak bilim ve sanat ile iç içe sosyal bir ortam oluşturmak, tıp tarihine sahip çıkmak, tıp öğrencilerini mezuniyete uğurlarken manevi bir ortam sağlamak, Knidos Adası'nın ve Hipokrat'ın değerlerini korumak ve yaygınlaştırmak, Tıp Fakültesi öğrencileri için tarihi bir buluşma noktası oluşturmak, mezuniyet gibi önemli ve tarihi bir günü birlik ve beraberlikle kutlamak ,topluluğumuzda birlik, beraberlik ve yardımlaşmayı sağlayıp, edindiğimiz bilgi birikimini üniversitemizdeki herkesle paylaşmak, Muğla Tıp Fakültesi’nin birlik ve beraberliğini her sene yapılacak etkinliklerle pekiştirmek topluluk olarak amaçlarımızdır. Mezunlarımızla iletişimimizi koparmadan güçlendirerek devam ettirmek, üyelerin yurt içi ve yurt dışında bulunan üniversitelerdeki benzer amaçlar doğrultusunda çalışan öğrenci topluluklarıyla iletişime geçerek arkadaşlık, dostluk, barış, sevgi ve saygıya dayanan sosyal ilişkilerini geliştirmek, yukarda sayılan amaçlar doğrultusunda, kongre, sempozyum, çalıştay, şenlik, festival vb. etkinlikler ve bilimsel çalışmalar yapmak hedeflerimizdir.
|
Topluluğun şu ana kadar gerçekleştirdiği faaliyetler/kazanımlar/projeler hakkında bilgiler:
|
Yeni kurulan bir topluluk olduğumuz için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde koordinatörümüz ve fakülte dekanımız Prof.Dr. Nevres Hürriyet AYDOĞAN, Prof. Dr. Müesser ÖZCAN ve Prof. Dr. Yasemin BALCI’nın katılımıyla topluluğumuzun tanıtım etkinliğini gerçekleştirdik.
Amaçlarımız arasında tıp tarihine sahip çıkmak vardır. Bundan yola çıkarak Türk tıp eğitimini konu alan konferanslar düzenledik. Bu konferanslarda ‘’Türkiye’de Modern Tıp Eğitimi Başlangıç Serüveni’’ , ‘’Tıp Eğitiminin Türkçeleşme Hareketi’’ , ‘’ Tıp Eğitimi ve Yabancı Hekimler’’ , ‘’Milli Mücadelede Atatürk ve Hekimler’’ , ‘’Milli Türk Tıp Kongreleri’’ , ‘’Atatürk ve Cumhuriyet Dönemi Sağlık Alanında Yurt Dışı Eğitimi’’ konuları hakkında zoom platformu üzerinden sunum yaptık. Ayrıca 14 Mart Tıp Bayramı’nda AKM ‘Türk Tıp Eğitim Tarihi’ başlıklı afiş sergisini açtık.
|