Kampüs Patileri Topluluğu

Toplulukla İlgili Temel Bilgiler

Topluluğun adı

Kampüs Patileri Topluluğu

Topluluğun Koordinatörü

Nurdan Saraç

Topluluğun Başkanı

Doğukan Yıldız

Topluluğun Üye Sayısı

82

Topluluğun kuruluş amacı ve kısa tarihçesi:

Kampüs Patileri Topluluğumuz, Doç. Dr. Nurdan SARAÇ’ın Koordinatörlüğü’nde ve İngilizce İktisat Bölümü öğrencisi Doğukan YILDIZ’ın Topluluk Başkanlığı’nda 160 üye ile faaliyetlerine devam etmektedir.

 

Kampüs Patileri Topluluğu Üniversitemiz merkez yerleşkesindeki kedi ve köpeklerin rutin bakım ve beslemelerinin yapılması, rehabilitasyonu ve tedavisi ile ilgilenmek amacıyla kurulan topluluğumuz 6 yıldır aktif olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Topluluk ayrıca yaban hayatın korunması için gerekli çalışmalarda bulunmakta, özellikle kampüsümüzdeki kaplumbağalar başta olmak üzere yaban hayvanları için de çeşitli çalışmalarda da bulunmaktadır.

 

Topluluğunuzun şu ana kadar gerçekleştirdiği faaliyetler/kazanımlar/projeler hakkında bilgiler:

Topluluğumuz öğrencilerin sosyal sorumluluk duygularının geliştirilmesi amacıyla çeşitli faaliyetler yürütmektedir. Özelikle kuruluş amacımız doğrultusunda hayvan sevgisi, hayvanlarla iletişim ve hayvan hakları konusunda toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir.

 

Bu amaçla Topluluğumuz tarafından aşağıda özetlenen çalışmalar gerçekleştirilmektedir.

 

Üniversitemiz Doğal Yaşam Parkı’nda bulunan patili dostlarımızın günlük rutin bakım ve beslemelerini yapmaktadır. Yerleşkemizde bulunan kedi ve köpeklerin günlük beslemeleri topluluk üyesi öğrencilerimiz tarafından organize edilmektedir. Köpeklerin barınabilecekleri kulübelerin inşası, bu kulübelerin bakım ve temizlikleri öğrencilerimiz tarafından yapılmaktadır.

 

Kampüs içerisindeki hayvanların düzenli olarak gözlemlenmesi, hasta, sakat ve bakıma muhtaç hayvan dostlarımızın en hızlı şekilde tedaviye ve rehabilitasyona alınması için gerekli çalışmalar topluluğumuz tarafından gerçekleştirilmektedir. Yerleşkemizdeki kedi ve köpeklerin rutin iç ve dış parazit uygulamalarının, aşılamalarının yapılması için yetkili birimlerle işbirliği oluşturmaktadır. Kampüs içerisindeki kedi ve köpek popülasyonunun kontrol altında tutulması amacıyla kısırlaştırma işlemleri yerel yönetim ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilmektedir.

 

Hayvanlarla ve özellikle köpeklerle iletişim, köpek dili ve köpek fobisi ile başa çıkma yolları konusunda toplumsal bilinç oluşturmak için çeşitli faaliyetler düzenlenmektedir. Bu amaçla oryantasyon çalışmaları, bilgilendirici afişler ve konferanslar düzenlenmektedir. Rehabilitasyon sürecindeki köpekler için öğrencilerimizin katılımı ile gezdirme faaliyetleri düzenlenmektedir.