İstatistik ve AR-GE Topluluğu

İstatistik ve AR-GE Topluluğu

Doç. Dr. Aytaç Pekmezci

Berkay Hüseyin Kar

04.09.2003 tarihli ve 273 sayılı yasası ile Öğrenci Toplukları Yürütme Kurulu Kararı ile kurulan “İstatistik ve AR-GE” adı altında topluluğumuz, Doç. Dr. Aytaç Pekmezci Koordinatörlüğü’nde aktif olarak faaliyete başlamıştır.

Topluluğumuza üye olacak öğrenci arkadaşlarımıza özellikle istatistik alanında yardım etmek ve bu alanda yapılacak faaliyetlere üyelerimizi göndererek eğitim almalarını sağlamaktır. Ayrıca istatistik alanı

dışındaki bazı sosyal faaliyetlerde görev almaktır.

Topluluğun şu ana kadar gerçekleştirdiği

faaliyetler/kazanımlar/projeler hakkında bilgiler:

Öğrencilerin ders dışındaki zamanlarda özellikle istatistik alanında yardım etmek topluluğumuzun ana amaçlarından biridir. Düzenlenen kariyer planlaması gibi etkinlikler  öncelikli hedeflerimiz arasındadır Topluluğumuz Üniversitemiz çatısı altında, Ülkemizdeki İstatistik alanında  yetkin  bilim  insanlarının  davetli  konuşmacı  olduğu konferanslar zaman zaman düzenleyerek topluluk üyeleri, bölümümüz öğrencileri ve alanımıza ilgi duyan katılımcılara İstatistik alanı ile ilgili bilgilerin aktarımının yapılması gerçekleştirmektedir.

-Kariyer Planlaması etkinliği kapsamında mezun öğrencimiz Ceyhun Mazlum, Kpss ve Atanma Süreçleri hakkında bir konuşma yaptı. (4.11.2021),

-Kariyer Planlaması etkinliği kapsamında mezun öğrencimiz Burak Ürün, Özel Sektör ve İşe Giriş hakkında bir konuşma yaptı. (15.11.2021),

-Kariyer Planlaması etkinliği kapsamında okulumuzun Su Ürünleri Fakültesinde çalışan Nedim Özdemir hocamız tarafından, Mezuniyet Sonrası Yurt Dışı hakkında bir konuşma yaptı.(6.12.2021),

-Kariyer Planlaması etkinliği kapsamında mezun öğrencimiz İnci Van Çavuş, Yazılım Geliştirme ve İstatistik hakkında bir konuşma yaptı. (17.12.2021) gerçekleştirdiğimiz konferanslardan birkaçıdır.