İnovasyon ve Teknoloji Topluluğu

İnovasyon ve Teknoloji Topluluğu (İNOTEK)

Prof. Dr. Atilla COŞKUN

Eda AKALP

2018 yılının aralık ayında kurulan bu topluluk ve 151 sayılı Öğrenci Toplukları Yürütme Kurulu Kararı ile kurulan İnovasyon ve Teknoloji Topluluğumuz, Prof. Dr. Atilla Coşkun’un Koordinatörlüğü’nde ve Matematik Bölümü öğrencisi Eda AKALP’in Topluluk Başkanlığı’nda 15 üye ile faaliyetlerine başlamıştır.  Topluluğumuz dört yıldır aktif olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

Gökova Roket Takımı, TEKNOFEST 2018 yılında Alçak İrtifa Roket Yarışmasında birinci olduğunda Sayın Rektör Prof. Dr. Hüseyin ÇİÇEK’in istediği üzerinde kurulan bu topluluk, hem TEKNOFEST yarışmalarına hazırlan/hazırlanmak istenen öğrenci kitlesini bulmak hem de farklı projelerde yer alan/almak isteyen öğrenciler için açılmış bir topluluktur.

Topluluğumuz; öğrenciler için yarışmalarla, projelerle, fikir toplantılarıyla vizyon kazandırmaya çalışıyoruz.

Topluluğumuz yazılım, elektronik, tasarım, uçuş, simülasyon, sensor teknolojileri gibi alanlarda hafta sonları da dahil olmak üzere eğitim vermektedir. 2018 yılında TEKNOFEST yarışmasında derece aldıktan sonra, öğrenci arkadaşlarımızın istekleri ve hevesleri üzerine her yıl bu yarışmanın farklı kategorilerine katılım sağlamaktayız.

Covit-19 başlangıcında Mavi Çatı Öğrenci Topluluklar Merkezinde yer alan atölyemizde 3D Printer ile Siperlik üretimiyle sağlık çalışanlara destekte bulunduk. TEKNOFEST 2021 yılında Sağlıkta Yapay Zeka Kategorisinde Türkiye 13.sü olan ATLAS takımın bir üyesi ve İnovasyon ve Teknoloji Topluluğun başkandır. Bu yıl yazılım, elektronik ve donanım anlamında roket-uydu çalışmalarına ağırlık vererek okulumuzun desteği ile TEKNOFEST Roket Yarışmasına katılım sağladık. Uydu sistemleri üzerinde çalışmalarımız gerçekleşmektedir. Okulumuzun Orman Yangın Tespiti ve Söndürme projesinde teknik kısmında alıyoruz. Aynı zamanda da okul öğrenci projelere ve akademisyen projelere teknik destek sağlamaktayız.

Aktif olarak kullandığımız sosyal medya hesapları üzerinden Topluluğumuzun takipçileriyle paylaşılan bilgiler ve fotoğraflarla yaptığımız çalışmaları paylaşmaktayız.