Gastronomi ve Mutfak Sanatları Topluluğu

Toplulukla İlgili Temel Bilgiler

Topluluğun adı

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Topluluğun Koordinatörü

Dr. Öğr. Üyesi Şaban KARGİGLİOĞLU

Topluluğun Başkanı

Berk EREN

Topluluğun Üye Sayısı

35

Topluluğun kuruluş amacı ve kısa tarihçesi:

2021/2022 Bahar döneminde kurulan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Topluluğumuz, Dr. Öğr. Üyesi Şaban KARGİGLİOĞLU’nun Koordinatörlüğü’nde ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencisi Berk Eren’in Topluluk Başkanlığı’nda 35 üye ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Turizm Fakültesi Akyaka Yerleşkesindeki öğrencilerin sosyokültürel etkinliklerden kendilerini uzak hissetmemesi üzerine bir topluluk kurulma ihtiyacı hissedilmiştir. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün akademik kadrosunda yer alan öğretim üyelerinin her birinin uzmanlık alanları ile tanınmış kişilerin okulumuza davet edilmesi, Gastronomi Fuarlarına öğrencilerimizle katılımın sağlanması, öğrencilerin yemek yarışmalarına hazırlanmaları ve katılmaları, ilerleyen süreçte yerleşkemizde alanımızla ilgili etkinliklerin düzenlenmesi ve teknik alan gezilerinin yürütülmesi topluluğun gerçekleştirmek istediği faaliyetler arasındadır.

Topluluğumuzun Misyonu; Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Yiyecek İçecek İşletmeciliği öğrencileri başta olmak üzere üniversitemizin tüm öğrencilerinin katılabileceği alanla ilgili hem teorik hem uygulama bilgisine hakim, yönetim ve iletişim becerilerine sahip, topluma fayda sağlama sorumluluğunda olan, sektörü takip edebilen, bu konularda hem kurumsal hem de uygulamaya yönelik akademik araştırmalar yapabilen bireylerin yetişmesinde rol oynamaktır.

Topluluğumuzun Vizyonu; Bireylerin, Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında yaptıkları bilimsel projelerin nitelikleriyle tanınmasını, sahip oldukları uzmanlık ile sözlerinin geçmesini, sosyal sorumluluk projeleriyle toplumsal faydayı hedeflemektedir.

Topluluğun şu ana kadar gerçekleştirdiği faaliyetler/kazanımlar/projeler hakkında bilgiler:

Sosyal medya hesabımız üzerinden topluluğumuzun takipçileriyle paylaşılan bilgilerle Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki mevcut bilgiler ve gelişmeler konusunda bilgiler sunularak takipçilerimizle aktif olarak etkileşim içinde bulunulmaktadır.  

 

31.03.2022’de Akyaka’da bir koyda gerçekleştirdiğimiz soğuk sandviç etkinliğiyle birlikte topluluk üyelerin kaynaşması ve gelecekte yapılabilecek faaliyetler hakkında fikir alışverişinde bulunulmuştur.

 

21.04.2022’de “Gastronomi Söyleşileri” gerçekleştirilen etkinlikle topluluk üyelerimiz, gastronomi mutfak sanatları alanında faaliyet gösteren dernek yöneticileri, yiyecek içecek işletmecileri, aşçılarla görüşme ve fikir alışverişinde bulmuşlardır.

 

2022/2023 Eğitim öğretim yılı için tadım etkinlikleri, workshoplar, günübirlik seyahatler planlanmaktadır.