Fethiye Ziraat Fakültesi
Sunuş Yazısı
Fakültemiz 25/05/2015 tarihinde Fethiye Tarım Bilimleri Fakültesi olarak kurulmuştur. Daha sonra adı Fethiye Ziraat Fakültesi olarak değiştirilmiştir. Fakültemiz bünyesinde 9 bölüm ve 21 anabilim dalı mevcut olup akademik çalışmaları yürütebilmek amacıyla öncelikli olarak lisansüstü eğitime başlanmıştır. Üniversitemizin farklı birimlerinde ziraat konusunda çalışan hocalarımızın deneyimlerinden faydalanılarak 5 Anabilim dalında yüksek lisans programı başlatılmıştır. Bu programlardan Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Tarla Bitkileri ve Zootekni anabilim dallarında öğrenci alımları gerçekleştirilmiş ve eğitim-öğretim faaliyetleri başarılı bir şekilde devam ettirilmektedir. Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Anabilim Dalı'nda ise henüz öğrenci alımı gerçekleşmemiş, ancak ilerleyen dönemde öğrenci alımı ile birlikte eğitim-öğretim çalışmalarına başlanması hedeflenmiştir. Verimli topraklara sahip olan Fethiye'de Ziraat Fakültesi'nin desteklenmesi ülkemizi tarım alanında zirveye taşıyacaktır. Önemli olan tarım sektörüne ışık tutacak ziraatçilerin yetiştirilmesi gerekmektedir. Yetişen mühendislerimizin istihdam edilmeleri, öğrenimlerinde bir sıkıntı olmaması için gerekli tedbirleri almak gerekir. Bunlar için bütün arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürmektedir.
Fethiye’de yetişen narenciye, pamuk, üzüm, üzümsü meyveler, zeytincilik, arıcılık ve hayvancılık gibi benzeri tarımsal faaliyetlerin geliştirilmesi, projelendirilmesi ve pazarlanmasına yönelik çalışmaların yapılabilmesi için Fethiye Ziraat Fakültesi’nin desteklenmesini Fethiye’de bulunan kamu ve özel sektörden beklemekteyiz. Bu neden ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Ziraat Fakültesi'nde birim danışma kurulu kurum temsilcileri, ilgili meslek kuruluşları, sektör ve kamu kuruluşlarında görev yapan temsilcilerinden oluşturulmuştur. Danışma kurulu her türlü bilgi alış verişinde bulunup yöreye ve üniversiteye katkı sunacak bir Ziraat Fakültesi’nin hayata geçirilmesini hedeflemektedir.
Günümüzde sayısı 43 olan Ziraat Fakülteleri arasında Fethiye Ziraat Fakültesi'nin gerek uygulayacağı çağdaş, akılcı eğitim-öğretim programları gerekse araştırma faaliyetleri açısından hem bölge hem de Türkiye’nin zirai üretimi ve sorunlarının çözümünde etkin bir rol oynayacağı aşikârdır. Güneyin incisi bu sıcak ilçemizde daha çalışkan daha üretken yarınlarda beraber olmak dileğiyle.
Prof. Dr. Ali GÜNLÜ
Fethiye Ziraat Fakültesi Dekan V.
İdari Personel
Fakülte Web Sayfası
Fakülte Tanıtımı
Akademik Personel
İdari Personel