Fakültede bulunan öğrenci, akademik ve idari personelin sağlıklı bir yaşam ve beslenme düzenine yönelimini sağlamak için farkındalık oluşturmak topluluğun temel amacıdır. Bu kapsamda her yıl çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir:
Üyeler arasındaki etkileşim ve iletişimi arttırmak için her yıl geleneksel olarak tanışma kahvaltısı ve diyetisyenler günü yemeği düzenlenmektedir. Bu tarz etkinlikler; üyelerin ortak amaç doğrultusunda hareket ettiği tüm faaliyetlerde daha fazla verim almayı ve daha çok bireye faydalı olmayı sağlamaktadır.
Bunların yanı sıra her yıl geleneksel olarak sağlıklı gıda stantları düzenlemektedir. Geniş kitlelere ulaşılan bu tarz etkinliklerde amacımız; kişilere günlük yaşantılarında tercih edebilecekleri sağlıklı ve alternatif gıdalar sunarak sağlıklı beslenmenin yaşam tarzı haline getirilmesini sağlamaktır.
Ayrıca; ülkemizde Beslenme ve Diyetetik alanında lisansını tamamlamış önemli diyetisyenlerin davetli olduğu seminerler yüz yüze ve çevrim içi olarak düzenlenmekte ve topluluk üyeleri, bölüm öğrencileri ve alana ilgi duyan katılımcılara Beslenme ve Diyetetik ile ilgili bilgilerin aktarımı yapılmaktadır.
Bunların dışında sosyal medya hesapları üzerinden de çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. Topluluk takipçileriyle paylaşılan bilgiler ve fotoğraflarla Beslenme ve Diyetetik Bölümü alanındaki mevcut gelişmeler konusunda paylaşımlar yapılarak takipçilerle aktif etkileşim içinde bulunulmaktadır.
‘’Geleneksel Tanışma Kahvaltısı I ve II’’ (01.12.2019 ve 06.11.2021) ‘’Sağlığımız İçin Gıda Standı I ve II’’ (10.03.2020 ve 31.03.2022), ‘’Yemek Atölyesi’’ (04.01.2021),
‘’Araştırma ve Ürün İnceleme Toplantıları’’ (her ay),
‘’Sağlıklı Tarifler Paylaşımları’’ (her ay),
‘’Mesleki Etik ve Kariyer Yolculuğu Semineri I, II, III ve IV’’ (24.05.2021, 08.10.2021 ve 21.03.2022, 25.03.2022) dönem içerisinde düzenlediğimiz etkinliklerimizden bazılarıdır.
|