Fethiye Sağlık ve Beslenme Topluluğu (FESABEST)

Toplulukla İlgili Temel Bilgiler

Topluluğun adı

Fethiye Sağlık ve Beslenme Topluluğu (FESABEST)

Topluluğun Koordinatörü

Dr. Öğr. Üyesi Nilgün ÖNCÜL

Topluluğun Başkanı

Büşra Nur CEYLAN

Topluluğun Üye Sayısı

142

Topluluğun kuruluş amacı ve kısa tarihçesi:

 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Senatosunun 06.03.2019 tarih ve 555 Sayılı Kararı ile kabul edilen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Yönergesi çerçevesinde kurulan Fethiye Sağlık ve Beslenme Topluluğu, Dr. Öğr. Üyesi Nilgün ÖNCÜL’ün Koordinatörlüğü’nde ve Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencisi Büşra Nur CEYLAN’ın Topluluk Başkanlığı’nda 12 kurucu üye ile faaliyetlerine başlamış olup şu anda 142 doğal üye ile çalışmalarına devam etmektedir. Topluluğun faaliyetlerini üç yıldır pandemi süreci de dahil olmak üzere aktif olarak sürmektedir.

 

Yapılan etkinlikler (gıda stantları, uzaktan ve yüz yüze seminerler, araştırma toplantıları gibi) ile Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde lisans ve yüksek lisans programında öğrencilere verilen derslerdeki teorik bilgilerin pekiştirilmesinin yanı sıra sağlıklı yaşama bilincinin artırılması, günlük hayatta, alternatif yöntemler ile sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenmeye dikkat çekilmesi temel amaçlar arasındadır. Sağlıklı beslenmenin herkes için önemini vurgulamak ve kişilerin hayatlarına dokunmak, bu alanda daha çok kitleye ulaşarak onlara fayda sağlamak topluluğun temel hedeflerindendir.

 

Topluluğun şu ana kadar gerçekleştirdiği faaliyetler/kazanımlar/projeler hakkında bilgiler:

Fakültede bulunan öğrenci, akademik ve idari personelin sağlıklı bir yaşam ve beslenme düzenine yönelimini sağlamak için farkındalık oluşturmak topluluğun temel amacıdır. Bu kapsamda her yıl çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir:

 

Üyeler arasındaki etkileşim ve iletişimi arttırmak için her yıl geleneksel olarak tanışma kahvaltısı ve diyetisyenler günü yemeği düzenlenmektedir. Bu tarz etkinlikler; üyelerin ortak amaç doğrultusunda hareket ettiği tüm faaliyetlerde daha fazla verim almayı ve daha çok bireye faydalı olmayı sağlamaktadır.

 

Bunların yanı sıra her yıl geleneksel olarak sağlıklı gıda stantları düzenlemektedir. Geniş kitlelere ulaşılan bu tarz etkinliklerde amacımız; kişilere günlük yaşantılarında tercih edebilecekleri sağlıklı ve alternatif gıdalar sunarak sağlıklı beslenmenin yaşam tarzı haline getirilmesini sağlamaktır.

 

Ayrıca; ülkemizde Beslenme ve Diyetetik alanında lisansını tamamlamış önemli diyetisyenlerin davetli olduğu seminerler yüz yüze ve çevrim içi olarak düzenlenmekte ve topluluk üyeleri, bölüm öğrencileri ve alana ilgi duyan katılımcılara Beslenme ve Diyetetik ile ilgili bilgilerin aktarımı yapılmaktadır.

 

Bunların dışında sosyal medya hesapları üzerinden de çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. Topluluk takipçileriyle paylaşılan bilgiler ve fotoğraflarla Beslenme ve Diyetetik Bölümü alanındaki mevcut gelişmeler konusunda paylaşımlar yapılarak takipçilerle aktif etkileşim içinde bulunulmaktadır.

 

‘’Geleneksel Tanışma Kahvaltısı I ve II’’ (01.12.2019 ve 06.11.2021) ‘’Sağlığımız İçin Gıda Standı I ve II’’ (10.03.2020 ve 31.03.2022), ‘’Yemek Atölyesi’’ (04.01.2021),

‘’Araştırma ve Ürün İnceleme Toplantıları’’ (her ay),

‘’Sağlıklı Tarifler Paylaşımları’’ (her ay),

‘’Mesleki Etik ve Kariyer Yolculuğu Semineri I, II, III ve IV’’ (24.05.2021, 08.10.2021 ve 21.03.2022, 25.03.2022) dönem içerisinde düzenlediğimiz etkinliklerimizden bazılarıdır.