Fethiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Fethiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2015 yılında kurulmuştur. Yüksekokulumuzda kuruluşunu tamamlamış 2 bölüm bulunmaktadır. Bunlar, Tıbbi Teknikler ve Hizmetler Bölümü ve Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümüdür. Bu bölümlerde 2021-2022 eğitim-öğretim yılı itibariyle 229 öğrenci eğitim görmektedir. Yüksekokulumuzda 1 Profesör, 7 Öğretim Görevlisi ve 4 idari personel görev yapmaktadır. Yüksekokulumuzda, mesleki deneyimi yüksek olan akademisyenlerden oluşan genç/dinamik eğitim kadrosu bulunmaktadır.

Amacımız sağlık sektöründe faaliyet gösteren kurum/kuruluşlarda çalışmak üzere, mesleki bilgi ve beceriyi edinmiş, her alandaki birikimini toplum yararına sunmayı görev bilen, dünyada ve ülkemizde hızla gelişen teknolojiyi anlayıp uygulayabilen, güncel gelişmeleri takip edebilme hız ve kabiliyetine sahip, sürekli gelişim ve öğrenim hedefleri doğrultusunda en iyi hizmetin gerçekleştirilebilmesi amacıyla hareket edebilen, dinamik, ileri görüşlü, iletişim kurma ve sürdürme becerileri yüksek, analitik yönü kuvvetli, takım çalışmasına yatkın, mesleğin gerektirdiği etik değerlere saygılı, ulusal değerlerimize ve Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı çağdaş bireylerin yetişmesine katkı sağlamaktır. Bu amaçla Yüksekokul bünyesinde bulunan bütün Bölümler, programlarında temel derslerin yanında zengin seçmeli ders seçeneklerini de sunmakta ve öğrencilerinin farklı bölüm/programlardan ders almalarına imkân vermektedir. Yüksekokulumuzda ayrıca birçok seminer, konferans vb. bilimsel toplantılar ve çok sayıda sosyal faaliyet yapılmakta ve öğrencilerimizin, akademik gelişim ve kariyer planlamalarına önemli katkılar sunulmaktadır.

Prof. Dr. Bilgin ŞENEL

Fethiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü