Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi, 18.04.2001 tarihinde Fethiye Sağlık Yüksekokulu olarak kurulmuş olup, 03.08.2016 tarihinden bu yana da Fakülte olarak eğitim-öğretim hizmeti vermektedir.

Fakültemiz Hemşirelik Bölümü eğitim öğretim faaliyetlerine 2002-2003 Eğitim Öğretim Yılında 30 öğrenci ile başlayıp, günümüze kadar 1879 öğrenci mezun vermiş ve 471 öğrenci ile eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Hemşirelik bölümümüz 2009 tarihinde düzenlenen 9. Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresi’ne ev sahipliği yapmıştır. Bölümümüz öz değerlendirme çalışmaları 2019 yılında başlamış ve süreç devam etmektedir.

Fakültemiz Beslenme ve Diyetetik Bölümü, 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında 58 öğrenci ile eğitim ve öğretime başlamıştır. 2021-2022 Akademik yılında ilk mezunlarını verecek olan bölüm 289 öğrenci ile eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Bölüm öğretim elemanları göreve başlamış oldukları tarihten itibaren akademik ve sosyal faaliyet alanında oldukça etkindir.

Ayrıca aktif durumda olmayan Gerontoloji, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Dil ve Konuşma Terapisi Bölümleri ile Fakültemizde toplamda 5 (beş) bölüm bulunmaktadır. Aktif olan bölümlerde 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında 890 öğrenci eğitim görmektedir. Fakülte kadrosunda 1 Profesör, 1 Doçent, 7 Dr. Öğr. Üyesi, 9 Öğr. Gör. ve 7 Arş. Gör. olmak üzere toplam 25 öğretim elemanı ile 20 idari personel görev yapmaktadır.

Eğitim, öğretimin yanı sıra yaşama gençleri hazırlama misyonuna;  Atatürkçü, çağdaş ve evrensel değerlere Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin hedefleri ile ulaşma vizyonuna sahip Fakültemiz, birey aile ve toplumun sağlığını koruyan geliştiren, hastalık halinde tedavi bakım ve rehabilitasyonunda bakım verici, eğitici, araştırmacı, danışman olarak görev alacak lisans mezunu sağlık bakım profesyonelleri yetiştirir.

Fakültemizde öğretim elemanlarının danışmanlığı ile TUBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri, BAP  ve diğer kurumlar tarafından desteklenen projeler yürütülmekte, öğretim üyeleri lisansüstü eğitim programlarında aktif olarak görev yapmakta, pek çok ulusal ve uluslararası akademik çalışmalarda yer almaktadırlar.

Fakültemiz öğretim elemanları ve öğrenciler beraberliğinde bilimsel, sosyal ve kültürel etkinlikler yapılmakta olup, öğrencilerimizin, akademik gelişim ve kariyer planlamalarına önemli katkılar sunulmaktadır.

Prof. Dr. Fatmagül YUR

Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı