Fethiye İşletme Fakültesi

Sunuş Yazısı

Fakültemiz 2011 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuş olup ilk öğrencilerini 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılında almış ve 6 Şubat 2017 tarihinde Karaçulha’daki Üniversitemiz Beşkaza Yerleşkesine taşınmıştır. Fakültemizde 6 Profesör, 8 Doçent, 7 Dr. Öğr. Üyesi, 2 Öğr. Gör. ve 9 Arş. Gör. olmak üzere toplam 32 öğretim elemanı ile 19 idari personel görev yapmaktadır. Fakültemiz, Ekonomi ve Finans, İşletme, Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Turizm İşletmeciliği, Yönetim Bilişim Sistemleri olmak üzere beş bölümden oluşmaktadır. Bu bölümlerde 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle 1505 öğrenci eğitim görmektedir. Ayrıca Fakültemizde Sosyal Bilimler Enstitüsü altında "Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret Anabilim Dalı" ve “Yönetim Bilişim Sistemleri Anabilim Dalı” Yüksek Lisans Eğitimi verilmektedir. Yine Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne bağlı olarak “Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret Anabilim Dalı”nda Doktora Programı eğitimi Fakültemizde 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı’nda faaliyetine başlamıştır. Bugüne kadarki süreçte Ekonomi ve Finans Bölümü’müzden 211, İşletme Bölümü’müzden 201, Turizm İşletmeciliği Bölümü’müzden 240 ve Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü’müzden 166 öğrenci olmak üzere toplamda 818 öğrenci, Fakültemizden mezun olmuştur. Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü henüz mezun öğrenci vermemiştir.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye İşletme Fakültesi’nin misyonu; üstün nitelikli bireyler yetiştirmek ve araştırma, eğitim alanındaki bilgi üretimini toplum yararına sunmak olurken, vizyonu ise ulusal ve uluslararası ortamlarda tanınırlık kazanmış, vereceği eğitim-öğretim, üreteceği bilgi ile ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkmasına katkıda bulunacak lider, yenilikçi ve sürekli öğrenen bir Fakülte olmak, bu yol haritası uyarınca donanımlı, adil kararlar verebilme yeteneğine sahip öğrenciler yetiştirmeye çalışmaktadır.

Fakülte bölümlerimiz ulusal ve uluslararası birçok etkinliğe imza atmakta olup ayrıca Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde kurulmuş ve Fakültemizde faaliyetlerini yürüten 4 Öğrenci Topluluğu da (Uluslararası Ticaret ve Lojistik Topluluğu, Ekonomi ve Finans Topluluğu, Turizme Genç Bakış Topluluğu, Yönetim Bilişim Sistemleri Öğrenci Topluluğu) birçok sempozyum, seminer ve konferans gibi bilimsel toplantılar düzenlemektedir.

Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’in Üniversitemizin Ar-Ge Üniversitesi olma yolunda koyduğu hedef uyarınca proje çalışmalarına da devam eden Fakültemiz, TÜBİTAK 2209/A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında 2021/1 ve 2021/2 başvuru dönemleri sonunda toplamda 41 öğrenci projesi hibe almaya hak kazanmış olup ayrıca 2209/B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı 2021/1 başvuru dönemi kapsamında da 4 öğrenci projesinin sahipliğini kazanmıştır. Görüldüğü üzere, Fakültemiz kurulduğu yıldan bugüne, Rektörlüğümüzün, yerel yönetimlerin, akademisyenlerinin ve mezunlarının desteği ile sürekli gelişerek dönüşüm geçirmektedir. Seçkin öğretim üyelerimizin ve idari personelimizin desteği ve rehberliğinde, bilimsel eğitim ve araştırma yoluyla gelişen, kapsayıcı ve sosyal olarak birbirine bağlı bir topluluk geliştirme konusundaki ortak istekleri ile yaratılmış bir çalışma ortamında Fakültemiz, nitelikli öğrenciler yetiştirmeye devam edecektir.

 

Prof. Dr. Füsun ÖZERDEM
Fethiye İşletme Fakültesi Dekan V.

 

 

 

 

Fethiye İşletme Fakültesi Yönetim Organları

 

Senato Temsilcisi

 

İdari Personel

 

İdari Personel

 

Bölümler

Ekonomi ve Finans Bölümü

Bölüm Web Sayfası

Bölüm Tanıtımı 

Akademik Personel

 

İşletme Bölümü

Bölüm Web Sayfası

Bölüm Tanıtımı

Akademik Personel

 

Turizm İşletmeciliği Bölümü

Bölüm Web Sayfası

Bölüm Tanıtımı

Akademik Personel

 

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü

Bölüm Web Sayfası

Bölüm Tanıtımı

Akademik Personel

 

Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü

Bölüm Web Sayfası

Bölüm Tanıtımı

Akademik Personel