Fethiye Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksekokulu

Fethiye Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksekokulu 1997 yılında Fethiye ilçesi Karaçulha Mahallesinde kiralık bir binada eğitim öğretime başlamıştır. 2020 yılında şehir merkezinde, 3547 m2 kapalı alana ve 3700 m2 açık alana sahip kendi binasın taşınmıştır. Okulumuz kuruluşunda teknik ve idari programlar şeklinde iki bölümle eğitim-öğretime başlamıştır. Teknik programlar bölümünde Seracılık ve Süs Bitkileri, İdari programlarda ise Turizm işletmeciliği ve Seyahat işletmeciliği programları bulunmaktaydı. İKMEP kapsamında bölüm ve program adlarının değişmesi ve zamanla yeni bölümlerin açılması ile birlikte Meslek Yüksekokulunda şu anda altı bölüm (Bitkisel ve Hayvansal Üretim, Çevre Koruma Teknolojileri, Muhasebe ve Vergi, Seyahat Turizm ve Eğlence Hizmetleri, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri, Park ve Bahçe Bitkileri) ve bu bölümle ait toplam yedi program bulunmaktadır. Okulumuz 31 kişilik güçlü akademik kadrosuyla ilçe ekonomisine uyumlu tarım ve turizm faaliyetleri ile ön plana çıkmaktadır.

Yüksekokulumuzun misyonu; çağın gerektirdiği bilgi ve beceri düzeyine sahip, araştıran, sorgulayan, işbirliğine ve paylaşıma açık, yaratıcılığı ön plana çıkaran, eleştirel düşünebilen, sorun çözebilen, kişisel ve mesleki alanda kendini sürekli yenileyen, sosyal sorumluluk bilinci olan, mesleğini ve ülkesini seven aranan insan gücü yetiştirmektir.

Vizyonumuz; çağdaş mesleki teknik eğitimin gerektirdiği bilgi, beceri ve teknolojik gelişmelerde yüksek standartlara sahip, ulusal platformda aranılır nitelikte aranan teknik elemanlar yetiştiren; yenilikçi, paylaşımcı ve sanayi ile sürekli işbirliği içerisinde olan, mensubu olmaktan gurur duyulan, bilgi ve yeteneklerini ülke yararına kullanan öncü bir eğitim kurumu olmaktır. Hedefimiz ise, geleceğin Türkiye’sinde ulusal ve uluslararası düzeyde sektörünün beklediği nitelik deneyim ve eğitim bileşenlerine sahip çalışanları yetiştirmek ülkemizin gelişimi ile ilgili sektörlere sürekli iş birliği içerisinde gurur duyulan liderlik rolü üstlenen bireyler yetiştirmek.

Prof. Dr. Fahri YİĞİT

Fethiye Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksekokulu Müdürü