Eğitim ve Bilim Topluluğu

Eğitim ve Bilim Topluluğu

Doç. Dr. Baki ŞAHİN

Gaye DAĞLAR

3 yıl önce, 151 sayılı Öğrenci Toplukları Yürütme Kurulu Kararı ile kurulan Eğitim ve Bilim Topluluğumuz, Doç. Dr. Baki ŞAHİN’in koordinatörlüğünde ve İlköğretim Matematik Öğretmenliği 1.sınıf öğrencisi Gaye DAĞLAR’ın başkanlığında 60 üye ile faaliyetlerine başlamıştır. 2021-22 eğitim-öğretim yılında da faaliyetlerine devam etmektedir.

Topluluk olarak amacımız; Eğitim fakültesi dışında farklı bölümlerde okuyan öğrencilere eğitim bilimini ve amacını tanıtmak, eğitim alanında etkinlikler (konferans, panel, seminer, çalıştay vb.) planlamak, eğitim ile diğer disiplinler arasında iş birliğine giderek problemlerin çözümünde

farklı bakış açıları oluşturabilecek faaliyetler yapmak.

Topluluğumuz üyeleriyle 2021-22 eğitim-öğretim yılının birinci döneminde ilk toplantımızı gerçekleştirdik ve topluluk başkanımızı seçim ile belirledik. Sonrasında yönetim ve denetim kurulu üyeleri belirlendi.

Belirlenen kurul üyeleriyle ilk toplantımızı yaptık; dönem içerisinde yapabileceğimiz etkinlikleri listeledik, topluluğumuzu tanıtmak amaçlı yapabileceklerimizi konuştuk. Bu doğrultuda ilk önce bir instagram hesabı oluşturduk (ebt_msku). Daha sonra topluluk üyelerimizin de katıldığı bir kahvaltı organize ettik, bu kahvaltıyla üyelerimizin kaynaşmasını sağlarken bir yandan da üyelerimizden yapabileceğimiz etkinlikler hakkında fikirler topladık.

İkinci döneme başladığımızdaysa ilk etkinliğimiz Bisiklet Topluluğuyla birlikte Muğla içerisinde bir bisiklet turu yapıldı.

Üye sayımızı arttırmaya yönelik bir faaliyet olması amacıyla topluluğumuz için stant açtık.

Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyelerimizden Neslihan

Dedeoğlu Aktuğ’un “Flört Şiddeti” başlıklı konferansı gerçekleştirildi.

Daha önceki dönemlerdeyse "Nasıl Bir Üniversite İstiyoruz" konulu panel, Uygulamalı nefes etkinlikleriyle birlikte konferans, Otmanlar Serkis İlkokulu ve ortaokuluna kitap, giysi, oyuncak yardımının yapıldığı öğrenci-öğretmen adayı etkileşimli eğitim gezisi, "Hoca Gözüyle Asistan" başlıklı konferans, Bisiklet ve Oryantiring Topluluğu, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ile birlikte bisiklet, oryantiring ve ormanlarımız konulu bilgilendirme çalıştayı yapıldı.