MSKÜ’de Akademik Açılış Töreni Yapıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Açılış Töreni, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu'nun katılımı ile gerçekleşti.
Akademik Yıl Açılış Töreni, Rektör Prof. Dr. Turhan Kaçar’ın ve MSKÜ öğretim üyeleri ile idari personelinin Sınırsızlık Meydanı'ndan Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüşü ile başladı. Ardından Prof. Dr. Turhan Kaçar, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sundu ve Anıt Şeref Defteri’ni imzaladı.

Tören, MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonu’nda devam etti. Akademik Açılış Töreni’ne Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan, Mehmet Yavuz Demir, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla il protokolü ile MSKÜ personeli ve öğrencileri katıldı.
Törende, İklim Elçisi ve Fen Bilimleri Enstitüsü öğrencisi Mülkibar Çiftçioğlu “İklim Değişikliği ile Mücadele ve Uyum Çalışmalarında Farkındalığı Artırmak” konulu konuşmasını yaptı.

Ardından Rektör Prof. Dr. Turhan Kaçar kürsüye çıktı. Prof. Dr. Kaçar, MSKÜ’nün beşinci rektörü olarak görev süresince gerçekleşecek iyi işlerin parçası olmaktan heyecan ve onur duyduğunu ifade ederek konuşmasını gerçekleştirdi.

Akademik Açılış Töreni'ne katılan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu da yaptığı konuşmada, akademik yılın herkes için hayırlı olmasını dileyerek konuşmalarını gerçekleştirdi.

Ardından 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılında dört farklı puan türünde MSKÜ’ye ilk sırada yerleşen öğrencilere başarı belgeleri Bakan Dr. Mehmet Kasapoğlu  ve  Rektör Prof. Dr. Turhan Kaçar tarafından verildi.

Tören, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu’nun "Varlık ve Meşrûiyet: Muhammed Muğlevî’nin Felsefe-Bilim Çantası Üzerine” başlıklı açılış dersinin ardından son buldu.