MSKÜ Çocuk Şenliği

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) tarafından düzenlenen ve ülkemizde ilk olan Çocuk Şenliği, renkli görüntüler eşliğinde MSKÜ yerleşkesinde başladı.



 

MSKÜ öncülüğünde, MSKÜ öğrenci topluluklarının yoğun desteğiyle; Muğla Valiliği, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Muğla İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Muğla Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğünün katkılarıyla “MSKÜ Çocuk Şenliği” düzenleniyor.

5 gün boyunca farklı etkinliklerin eşzamanlı olarak yapılacağı bir çocuk haftası olarak tasarlanan ve Türkiye’de ilk defa bir Üniversite ev sahipliğinde organize edilen Çocuk Şenliği, 16-20 Mayıs 2022 tarihleri arasında 10.00 ile 20.00 saatleri boyunca MSKÜ yerleşkesinde gerçekleştirilecek.

Muğla il protokolünün katılımıyla gerçekleşen açılış töreninde, protokol üyeleri de çocuklarla birlikte doyasıya eğlendi.

Menteşe'deki özel eğitim kurumlarında eğitim gören çocuklar ile MSKÜ öğrenci topluluklarının destek verdiği Çocuk Şenliği’nde, özel eğitim kurumlarında eğitim gören çocuklar müzik eşliğinde hünerlerini sergiledi.

Şenlik çerçevesinde unutulmaya yüz tutmuş çember çevirme, topaç atma, ip atlama gibi geleneksel çocuk oyunları hem yetişkinler hem de çocuklar tarafından oynandı.



Şenlikte konuşma yapan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek;

" Bizler bugün, daha yaşanılabilir bir dünyayı inşa edecek başarılı, yenilikçi sevgi ve saygı değerleriyle donatılmış bir nesil için düzenlenen programda bir araya gelmiş bulunuyoruz. Yaşamımızı iyilikten, saflıktan ve vicdandan yana güzelleştiren çocuklarımız, geleceğimizi de bu yönde dönüştürmek için muhatabımız olan yegâne değerlerdir. Bugün Dünyamız ve ülkemizin yaşadığı birçok problemin arka planında mutlaka çocukluktan başlayan eksik eğitim yatmaktadır. Paylaşımın, iş birliğinin, hoşgörünün, sorun çözme yeteneğinin ve özgüvenin tohumları erken yaşlarda ekilmezse ileride çok geç kalınabileceğini hepimiz biliyoruz.  Nitekim Üniversitemizde yabancı dil, sabah sporu, yaratıcı drama, masal anlatımı, oyun ile matematik, robotik kodlama, Çocuk Atölye Günleri Çalıştayı gibi birçok etkinlik aracılığıyla çok küçük yaştaki çocuklarımızı yenilikçi eğitimle tanıştırıyoruz. Ayrıca savaş sebebiyle alıştıkları kültürden, ülkelerinden, evlerinden koparak göç etmek zorunda kalan çocuklarımıza da aynı hassasiyetle yaklaşıyoruz. Karşılaşılan zorlukların en kritiği olan adaptasyon sorununun çözülmesi için birçok bilimsel projeyi hayata geçirdik. Göçmen Çocuklar Çalıştayı gibi uluslararası bilimsel etkinliklere ev sahipliği yaptık. Bu nedenle “Ana Kucağından Yaşamın Sonuna Kadar Üniversite” sloganımızı yineleyerek şenliğimizin başta çocuklarımız, aileleri ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu tür etkinlikler ve iş birlikleriyle üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorunun olmadığına tüm kalbimle inanıyorum" dedi.