Disiplinlerarası Ar-Ge ve Proje Topluluğu

Disiplinlerarası Ar-Ge ve Proje Topluluğu

Doç. Dr. Ceray Aldemir

Emrah Arslan

Üniversitemizin AR-GE vizyonu doğrultusunda proje hedeflerini daha da görünür kılmak felsefesiyle kurulan bu topluluğun temel amacı AR-GE ve Proje kültürünü MSKÜ öğrencileri arasında yaygınlaştırmaktır. Topluluk kısa, orta ve uzun vadede hedefler belirleyerek hem kent genelindeki tüm paydaşlar ile hem de tüm kampüs alanlarında yer alan birimlerin öğrencileri ile TEKNOFEST ve TÜBİTAK gibi ulusal düzeydeki proje çağrılarına ve öğrenci yarışmalarına katılımı arttırmayı amaçlamakta olup, bunu yaparken de kentteki tüm öğrencileri bu ekosistemin içerisine dahil etmeyi hedeflemektedir.

Toplulukta temel çalışma yaklaşımı akran öğrenimi yoluyla proje ve yarışma kültürü içerisinde deneyim kazanmış olan MSKÜ öğrencilerinin bu süreçlerde hiç yer almamış olan diğer öğrencilere mentörlük yapması şeklindedir. Akran öğrenimi yoluyla mentörlük mekanizmasının başarılı sonuçlarını örnek olarak MSKÜ bünyesindeki topluluğumuz diğer üniversitelerdeki tüm öğrenci topluluklarına örnek oluşturabilecek bir yapıda tasarlanmıştır. Bununla birlikte topluluk üniversitedeki tüm birimleri kapsayacak şekilde çalışma gerçekleştirecektir.

Topluluğumuz içinde teknofeste İnsanız Hava Araçları ve İnsansız Kara Araçları alanlarında projeler çıkmaktadır.

21.12.2021 tarihinde AKM’de Tübitak 2209 A ve 2209 B projeleri poster sergisi ve bilgi yarışması düzenlenmiştir.