Dil ve Konuşma Terapisi Öğrenci Topluluğu

Dil ve Konuşma Terapisi Öğrenci Topluluğu

Dr. Öğr. Üyesi Şevket ÖZDEMİR

Merve İŞGÜZAR

26.10.2021 tarihli ve 555 sayılı Öğrenci Toplulukları Kurulu Kararı ile kurulan Dil ve Konuşma Terapisi Öğrenci Topluluğu, Dr. Öğr. Üyesi Şevket ÖZDEMİR’in koordinatörlüğünde ve Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü öğrencisi Merve İşgüzar Topluluk Başkanlığı’nda 12 üye ile faaliyetlerine başlamıştır. Topluluğumuz 7 aydır faaliyetlerini sürdürmektedir.

Topluluğun öncelikli amacı Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü öğrencilerinin katılımını sağlamaktır. Topluluk, hem MSKÜ genelinde hem de Muğla bölgesinde Dil ve Konuşma Terapisi alanına dair farkındalık yaratmak amacıyla birtakım etkinlikler ve faaliyetler düzenlemeyi amaçlamaktadır. Söz konusu etkinliklerde DKT ile ilişkili olabilecek eğitim ve sağlık personelleri ile gerekli iletişim sağlanarak, öğrencilerin DKT alanına dair farkındalıklarının artırılması beklenmektedir. Bu çerçevede, toplumsal fayda ve sorumluluklarını önemseyen, etik değerleri benimseyen, ekip çalışması ve disiplinlerarası iş birliğini oluşturmaya istekli bir grup kurulması amaçlanmaktadır.

6 Mart Avrupa Dil ve Konuşma Terapisi Günü kapsamında 3 ve 7 Mart 2022 tarihlerinde Mavi Çatı’da topluluğumuz stant açmış, bilgilendirici broşürler hazırlamış ve MSKÜ genelinde öğrenciler ile paylaşmıştır. İlgili faaliyette DKT bölüm öğretim üyeleri de katılım sergilemiştir. Sosyal medya hesapları üzerinden etkinlikle ilişkili bilgiler ve fotoğraflar paylaşılmıştır.

6 Mart 2022 Avrupa Dil ve Konuşma Terapisi Günü