Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu

Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu, 2006-2007 eğitim-öğretim yılında Aşçılık, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Turizm ve Otel İşletmeciliği olmak üzere üç program ile hayırsever Kazım Yılmaz tarafından yaptırılan binada faaliyete geçmiştir. 2016-2017 eğitim-öğretim yılında ise Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Marina ve Yat İşletmeciliği Programı Yüksekokulda öğrenim hayatına başlamıştır. Bu bölümlerde 2021-2022 eğitim-öğretim yılı itibariyle 400 öğrenci eğitim görmektedir. Yüksekokul kadrosunda 2 Doçent, 1 Dr. Öğr. Üyesi, 2 Öğr. Gör. Dr. ve 12 Öğr. Gör. olmak üzere toplam 17 öğretim elemanı ile 5 idari personel görev yapmaktadır.

Yüksekokul programlarının genel amacı; mesleki ve teknik eğitim bilgilerini teori ve uygulama bazında öğrenciye aktarmak ve mevcut donanım ile mesleki deneyimi artmış ve girişim yeteneğine sahip ara insan gücü yetiştirmektir. Bu amaca uygun olarak Yüksekokuldaki öğretim elemanları iş bulma konusunda öğrencilere her aşamada destek olmaktadır ve öğrencilerin büyük bir bölümü daha mezun olmadan uygun bir iş bulmaktadır. Meslek Yüksekokulunun vizyonu; çağın gereklerine uyum sağlayan, alanındaki gelişimleri eğitim sistemine yansıtan ve sektörün ihtiyaç duyduğu yetkinlikte mezun bireyleri iş hayatına kazandıran nitelikli bir yüksekokul olmaktır. Misyonu ise kamu ve özel sektörün gereksinim duyduğu mesleki bilgi ve becerilere, evrensel değerlere ve meslek etiğine sahip öz güveni yüksek bireyler yetiştirmektir.

Yüksekokulda özellikle öğretim elemanlarının danışmanlık yaptığı iki farklı topluluk aracılığı ile yıl içerisinde çok sayıda teknik gezi ve söyleşi düzenlenerek öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimine önemli katkılar sağlanmaktadır. Ayrıca, öğretim elemanlarımızın danışmanlığında son iki başvuru döneminde öğrencilerinin yürütücü olduğu altı TÜBİTAK 2209-A projesi kabul almıştır.

Doç. Dr. Akın TAŞCIKARAOĞLU

Yüksekokul Müdürü