Dağcılık ve Doğa Sporları Topluluğu

Dağcılık ve Doğa Sporları

Prof. Dr. Sümmani EKİCİ

Zilan AVCI

Okulumuzun en eski topluluklarından olan Dağcılık ve Doğa Sporları yaklaşık 30 yaşındadır. Kurulduğu dönemden bu yana birçok dağcı yetiştirmiş, Türkiye Dağcılık Federasyonu’na antrenörler katmanın dışında birçok AKUT ve AFAD gönüllüsü yetiştirmiştir.

2015 yılında verilen birkaç senelik aranın ardından 2018 Aralık ayında tekrar faaliyetlere başlamış ve hız kesmeden devam etmektedir. Topluluk sporcuları eğitimlerini okulun yanı sıra Dağcılık Federasyonu’ndan almaktadırlar. Topluluğumuz teknik donanımları yüksek arkadaşlar tarafından yönetilmektedir.

Topluluk üyeleri spor bilincinde ve disiplininde doğa yürüyüşleriyle başlamaktadır faaliyetlerine.

Doğa yürüyüşlerinde belirli bir disiplin kazanıldıktan sonra kayada iniş eğitimleri verilmekte, teknik malzemeler tanıtılmaktadır.

Temel Kamp Eğitimi verilmekte ve Kaya Tırmanışı üzerine antrenmanlar yapılmaktadır.  Topluluğumuz genelde Akyaka/Çınar mevkiinde tırmanış ve kamplarını gerçekleştirmektedir.

Aynı zamanda üniniversitelerarası öğrenci faaliyetlerine katılıp zirvelere ve tırmanış festivallerinde kendilerini geliştirmektedirler.

2020 ve 2021 yıllarında Erciyes Dağı için Kayseri’ye giden arkadaşlarımız her iki sene de hava muhalefetinden dolayı zirveye ulaşamamıştır.

Ağustos 2021’de Emler-Karasay-Eznevit trans faaliyetini başkanımız ve yardımcıları başarıyla tamamlamıştır.

20-22 Mayıs 2022 tarihlerinde altı sporcumuz Afyonkarahisar’da yapılan Gelincikana Tırmanışına katılmış ve başarılı bir şekilde  zirveye ulaşmıştır.

Topluluğumuz hala aktif olup her hafta faaliyet düzenlemektedir.