Bölgesel Analiz Topluluğu

Toplulukla İlgili Temel Bilgiler

Topluluğun adı

Bölgesel Analiz Topluluğu

Topluluğun Koordinatörü

Doç. Dr. Serdar YILMAZ

Topluluğun Başkanı

İsmet ERİM

Topluluğun Üye Sayısı

55

Topluluğun kuruluş amacı ve kısa tarihçesi:

25.04.2014 tarihli ve 151 sayılı Öğrenci Toplukları Yürütme Kurulu Kararı ile kurulan Bölgesel Analiz Topluluğumuz, Doç. Dr. Serdar YILMAZ’ ın Koordinatörlüğü’nde ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi İsmet Erim’in Topluluk Başkanlığı’nda 55 üye ile faaliyetlerine devam etmektedir.  Topluluğumuz dört yıldır aktif olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

 

Dünya bölgelerinin topluluk üyeleri ile birlikte analiz edilmesi ve interdisipliner konularının incelenmesi, topluluğumuz temel hedefleri arasındadır. Bununla beraber Topluluğumuz, TÜBİTAK ve Erasmus projeleri gibi birçok proje alanlarında faaliyet göstermekte ve bu bağlamda bir proje topluluğu olarak da hareket etmektedir. Çeşitli üniversite kongrelerine katılım göstermekte ve yurtdışı proje imkanlarını da topluluk bünyesindeki üyelerimize birer fırsat olarak tanımaktadır. Bu çok yönlü yapı ile başta Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü olmak üzere ülke hedef ve çıkarlarına uygun bir şekilde ilerlemek isteyen tüm öğrencilere araştırmacı bir bilinç aşılamaktadır. Bu bilinç doğrultusunda, araştırma ve geliştirme alanlarında kariyer ve gelecek planları içerisinde vizyon yaratmak, sorumluluk ve analiz yeteneklerinin gelişmesi ve gelecek yarınlara ilham olmak, topluluk olarak hedeflerimiz bünyesinde yer almaktadır.

 

Topluluğun şu ana kadar gerçekleştirdiği faaliyetler/kazanımlar/projeler hakkında bilgiler:

Üyelerimizin Dünya bölgelerini derinlemesine incelemesi, araştırmalar yapması ve çıktıları iyi bir şekilde analiz etmesi, topluluğumuzun temel amaçları arasındadır. Üyelerimiz; analiz ettiği ve erişim sağladığı bulguları çeşitli sosyal medya mecraları (blogger, instagram, twitter, youtube, spotify vb.) ile yazılı ve sözlü olarak dile getirmektedirler. Bu doğrultuda hareket etmek isteyen öğrenci ve öğrenme arzusu içerisinde olan kişilere çeşitli aktarımlar sağlamaktadırlar.

 

Topluluğumuz aynı zamanda alanında uzman kişi ve kişileri ziyaret etmekte ve çeşitli eğitim programlarına katılmaktadır. Bu bağlam itibariyle proje yazma tekniklerini içeren Eurodesk noktalarına, Valilik hizmet binalarına, akademik kurumlara ziyaretler gerçekleştirmektedir. Bu sayede topluluğumuz, hem üyeler hem de topluluğu takip eden kişilere tecrübe imkanı sağlamaktadır. Bu tecrübeler ışığında topluluğumuz,  “Students Map” Projesi ile ESC (European Solidarity Corps) , Erasmus KA105 ve TÜBİTAK 2209-A Araştırma ve Geliştirme proje başarılarını göstermiştir.

 

Topluluğumuz Üniversitemiz çatısı altında, alanında  bilgi sahibi ve uzmanlaşmış kişilerle birlikte yüz yüze ve online olarak konferanslar düzenlemektedir. Ön planda yer alan nokta olarak konferansta yer alan tüm davetlilier, ilgi duyduğu konular hakkında sağlıklı bilgilere ulaşmaktadır. Bu konferanslar, topluluğumuzun “Bölgesel Analiz” olarak adlandırılan zirve etklinlikleri şeklinde de düzenlenmektedir. Arka planda yer alan kısımda ise topluluk üyelerimiz, konferansların oluşumunda yer alan tüm süreçlerde çeşitli sorumluluk alarak kendilerini geliştirmektedir. Sürekli gelişen ve değişen dünya düzeninde dijital ortama adapte olma ve bu yönde gelişim gösterme adına üyelerimiz birçok yetkinlikler kazanmaktadır. 

 

Topluluğumuz, sosyal medya hesapları üzerinden ilgili takipçileriyle bilgiler ve fotoğraflar paylaşmaktadır. Siyaset Bilimi’nin temel bölümlerini, Uluslararası İlişkiler’in inceleme konularını ve birçok interdisipliner alanlardaki güncel bilgileri ve gelişmeleri sunarak aktif bir etkileşim içinde bulunmaktadır.  

 

“İzmir Valiliği Ziyareti” (14.10.2021), “Ege Kariyer Fuarı Ziyareti" (21.03.2022), gerçekleştirdiğimiz akademik ziyaretlerden birkaçıdır.