Bilim ve Teknoloji Topluluğu

Bilim ve Teknoloji Topluluğu

Doç. Dr. Osman ÖZKARACA

Ender YILMAZ

Topluluğunuzun şu ana kadar gerçekleştirdiği faaliyetler/kazanımlar/projeler hakkında bilgiler:

Mesleğe yönelik teknik gezi ve etkinlikler ile öğrencilerin bilgi sahibi olmaları amaçlanmıştır. Yapılan bu çalışmalar ile sektörün önde gelen teknoloji firmalarına gezi düzenlenmiştir. Alanında uzman kişilerin katılımıyla seminerler ve atölye çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Üniversitemiz bünyesinde düzenlenen ve Türkiye genelinden katılımcıların bulunduğu ulusal bir kongre ile büyük bir organizasyona topluluğumuz ev sahipliliği yapılmıştır.

Topluluk ile yapılan çalışmalar sonucunda sektör ve öğrencilerin bir araya gelerek bilgi alışverişi ile fikir sahibi olmaları sağlanmıştır. Etkinlikler sonrasında sponsorluk yapan birçok firma üniversitemiz öğrencileri için staj ve iş imkânı sağlamıştır.

Yapılan önemli etkinliklerden birkaç tanesi verilmiştir.

Manisa Vestel Fabrikası Gezisi (06.12.2017)

15. Ulusal Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi (01.03.2019)