Bilgisayar ve Bilişim Topluluğu

Bilgisayar ve Bilişim Topluluğu

Dr. Öğr. Üyesi Enis KARAARSLAN

Bilge Kağan ECE

Bilgisayar ve Bilişim Topluluğu 29 Şubat 2016 tarihinde kurulmuş, 6 yıldır aktif çalışan bir Muğla Sıtkı Koçman Üniversite öğrenci topluluğudur.

Kuruluş amacı, başta bilgisayar mühendisliği öğrencileri olmak üzere, bütün okulumuz öğrencilerine teknoloji ve bilişim alanında farkındalık ve bilgi kazandırmaktır. Detaylı bilgi için bilisim.mu.edu.tr  , instagram : mskubilisim .

Kariyer Günleri gibi etkinliklerimizle alanında uzman kişileri ağırlayarak katılımcıları bilişim konularında bilgilendirecek seminerler düzenliyoruz.

Bilgisayar mühendisliği mezunlarıyla öğrenciler arasında ki bağı korumak için etkinlikler düzenliyoruz.

Uygulamalar, tartışmalar, interaktif beyin fırtınaları yoluyla öğrencilerin gelişimine katkı sağlayacak atölye çalışmaları düzenliyoruz.

Proje takımları kurarak Teknofest, TÜBİTAK, GBYF, Google Solution Challenge gibi yarışmalarda üniversitemizi temsil ediyoruz. Ayrıca kendi aramızda proje yarışmaları yaparak öğrenci arkadaşlarımıza iş hayatına atılmadan ekip çalışmasını deneyimleme fırsatı sunuyoruz.

Sosyal sorumluluk projeleri ile ilköğretim ve ortaokul öğrencilerine kodlama eğitimi veriyoruz.

Bilişim alanında kendini geliştirmek isteyen öğrencileri, birbirleri ile yardımlaşabilmeleri ve network oluşturabilmeleri için sosyal etkinlikler düzenliyoruz.

Her yıl Nisan ayında üniversite genelinde İnternet Haftası etkinlikleri ile internetin Türkiye’ye gelişini kutluyoruz.