Beden Eğitimi ve Spor Bölümü

2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 5/i maddesi gereğince okutulması isteğe bağlı olan (zorunlu olmayan) beden eğitimi derslerinin verilmesi amacı ile aynı kanunun 21. maddesi ve Akademik Teşkilat Yönetmeliği’nin 14. maddesine göre 1992 yılında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlük birimine bağlı kurulmuştur.

Bölümümüz, çağdaş alt yapısı, eğitim-öğretim faaliyetleri, sportif faaliyetleri ve diğer kurumlarla olan saygın ilişkileri ile büyümekte ve gelişmektedir. Üniversite çağı gençliğinin fizik ve moral güçlerini arttırarak, aynı heves ve yetenekleri gösteren diğer öğrencilerle kültürel bir topluluk içerisinde sosyal bir kaynaşma olanağının verilmesi bir bakıma seçmeli kredili ders imkanlarının sağlanması; daha güçlü kaynaşmış elit üniversite yaşamının ve Yüksek Öğrenim Kurulunun kararının bir gereğidir. Bu amaca yönelik, öğrencilerimizin fiziksel güç ve sportif becerilerini geliştirmek için 1.ve 2. yarıyılda (Güz ve Bahar) seçmeli kredili dersler bölümümüz tarafından programlanıp yürütülmektedir. BES kodlu seçmeli dersler haftada 3 saat teorik ve uygulamalı olup, 3 kredilik derslerdir.

Bölümümüzün araştırma, eğitim ve hizmet alanlarında oluşturduğu modeller ve uygulamalarla öğrencilerimizin ve toplumun yaşam kalitesini yükseltmesine katkı sağlamak, öğrencilerin yeteneklerini tanımalarını sağlamak ve geliştirmek, boş zamanlarını spor yaparak değerlendirme, sağlıklı birey olma bilincini oluşturmak, sportif alanda yarışma teknikleri ve kurallarını tanımak, geliştirmek yerel, bölgesel, ulusal düzeyde bireysel-takım sporlarında yarışarak milli birlik-beraberlik ruhunu güçlendirmek, öğrencilerimizin ilgi duyduğu spor branşlarında Üniversitemiz spor tesis ve imkânlarını kullanma alışkanlığı kazandırmak ve spor devamlılığını sağlayarak fakülte, yüksekokul, Üniversitemiz spor kulübü ve Üniversitemiz takımlarına katkıda bulunarak; sosyal ve ekonomik kalkınmanın temel unsuru olan insan gücünün beden ve ruh sağlığı yönünden, geleceğin teknik ve idari kadrolarını dolduracak gençlerimizin yetişmeleri süresince, onların sportif ve sosyal etkinliklere katılımcı, fizik ve moral yönünden destekleyici, sosyal problemler karşısında zinde ve güçlü elit lider bireyler olmalarını hedeflemekteyiz.

Dr. Öğr. Üyesi Hacalet MOLLAOĞULLARI

Beden Eğitimi ve Spor Bölüm Başkanı