1 çocuk 1 dilek topluluğu

1 Çocuk 1 Dilek Muğla

Prof. Dr. Süleyman Cüneyt KARAKUŞ

Alperen Yavuz ÇELEBİ

20.11.2017 tarihli ve 229 sayılı Öğrenci Toplukları Yürütme Kurulu Kararı ile kurulan 1 Çocuk 1 Dilek Muğla Topluluğumuz, Prof. Dr. Süleyman Cüneyt KARAKUŞ’un Koordinatörlüğü’nde ve Tıp Bölümü öğrencisi Selçuk ŞENGÜL’ün Topluluk Başkanlığı’nda 10 üye ile faaliyetlerine başlamıştır. Topluluğumuz beş yıldır aktif olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

2-3 Kişilik gruplar halinde üniversite hastanemizin Çocuk Cerrahi ve Pediatri servislerinde yatan çocukları ziyaret edip onlarla kaliteli vakit geçirerek tedavi süreçlerine manevi katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Onlarla oyun oynarken giydiğimiz beyaz önlükler sayesinde (varsa) doktor korkularını yenmelerine yardımcı oluyoruz. Ayrıca bir kronik hastalığa sahip iseler hayatları boyunca gerçekleşmesini istedikleri 1 dileğin gerçekleşmesine de aracı oluyoruz. Hastane ziyaretlerimiz sırasında kurduğumuz ilişkilere sahip çıkıyor ve miniklerimizin sonraki hastaneye gelişlerinde tekrar ziyarete giderek onlara yalnız olmadıklarını hissettiriyor, hastane ortamından bir süreliğine de olsa uzaklaşmalarını sağlıyoruz.

Zamanını hastanede geçirmek zorunda kalan miniklerimizle vakit geçirerek onlara yalnız olmadığını hissettirmek topluluğumuzun ana amaçlarından biridir.

Bu amaca hizmet edecek şekilde dönem içerisinde ders ve sınavlarımızdan bulduğumuz boşluklarda rutin olarak hastane ziyaretlerimizi gerçekleştirip onlarla sohbet ederek çeşitli oyunlar oynarız. Bu ziyaretlerimiz dışında yılbaşında Yeni Yıl Kutlamaları, 23 Nisan’da Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları gibi geniş katılımlı etkinlikler düzenleriz. Bu etkinliklerimizde palyaço ve süper kahraman kostümlü arkadaşlarımızla birlikte oda oda gezerek hazırladığımız hediyeleri dağıtır, ziyaret ettiğimiz miniğimizin yaşına göre gitar çalarak çeşitli şarkılar söyleriz.

Topluluğumuzun sosyal medya hesabı üzerinden miniklerimizle geçirdiğimiz keyifli vakitlerin hatırası olan fotoğrafları paylaşmamızın yanında önemli gün ve haftalar konusunda yaptığımız paylaşımlarla da çeşitli bilgiler sunarak takipçilerimizle aktif olarak etkileşim içinde bulunuyoruz.

“Yılbaşı Kutlaması” (31.12.2019), “23 Nisan Kutlamaları" (23.04.2022) gerçekleştirdiğimiz etkinliklerden birkaçıdır.