Öğrencilerin ders dışındaki zamanlarını gıda üretimi veya gıda kalite kontrol ve analizi yapılan yerlerin gezilmesi topluluğumuzun ana amaçlarından biridir. Ayrıca sektör öğrenci buluşması yapılarak gıda sektöründe çalışanların tecrübelerini öğrencilere aktarması önem arz etmektedir.
Bu bağlamda yeni kurulan topluluğumuz ilk etkinlik olarak Öğrenci sektör buluşması şeklinde bir organizasyonu 17 Mayıs 2022 günü düzenlemiştir. Eker Süt Ürünleri Satış Müdürü Yusuf Ziya Uslu bu etkinlikte sektör ile ilgili tecrübelerini topluluk üyelerimize aktarmıştır.
Ayrıca Gıda Topluluğumuz Ula Ali Koçman Meslek Yüksekokulumuzca düzenlenen Bahar şenliklerinde yemek dağıtımına yardımcı olmuş ve Ayran ikramında bulunmuştur.
Sosyal medya hesapları üzerinden Topluluğumuzun takipçileriyle paylaşılan bilgiler ve fotoğraflarla Gıda işletmeleri hakkında bilgiler ve gelişmeler aktarılmakta, öğrencilerimizin staj yeri ve iş bulmaları konusunda yardımcı bilgiler verilmektedir.
|