Ula Ali Koçman Meslek Yüksekokulu Gıda Topluluğu

Toplulukla İlgili Temel Bilgiler

Topluluğun adı

Ula Ali Koçman Meslek Yüksekokulu Gıda Topluluğu

Topluluğun Koordinatörü

Doç. Dr. Özgür CEYLAN

Topluluğun Başkanı

Hanım ALTEKİN

Topluluğun Üye Sayısı

21

Topluluğun kuruluş amacı ve kısa tarihçesi:

06.03.2019 tarihli ve 555 sayılı karar ile kabul edilmiş Öğrenci Toplukları Yürütme Kurulu Kararına istinaden 21 Mart 2022 tarihinde kurulan Ula MYO Gıda Topluluğumuz, Doç. Dr. Özgür CEYLAN’ın Koordinatörlüğü’nde ve Gıda İşleme Bölümü öğrencisi Hanım Altekin’in Topluluk Başkanlığı’nda 21 üye ile faaliyetlerine başlamıştır. 

 

Topluluğumuzun amaçları arasında Resmi veya Özel Gıda üreten işletmelerin yerinde ziyaret edilmesi, Gıda üretiminin tüm aşamalarının öğrencilere gösterilmesi yanı sıra Gıda Kontrol ve Analizi yapılan Resmi veya Özel Laboratuvarların ziyaret edilmesi bulunmaktadır. Ayrıca Gıda sektöründe iş yapan büyük ve orta ölçekli işletme sahiplerinin topluluk kanalıyla okulumuzda söyleşiler yapması ve deneyimlerini aktarması, mezun olmuş ve herhangi bir gıda işletmesinde görev yapmakta olan mezunlarımızın okulumuza davet edilerek mesleki tecrübelerini anlatmaları diğer amaçlarımız arasındadır. Diğer yandan Öğrencilerimizin staj yeri bulmalarına yardımcı olmak hedeflenmektedir. Topluluğumuz bünyesince yapılacak etkinliklerde öğrencilerimizin aynı zamanda bilgi, kültür ve görgülerinin artırılması için teknik ve kültürel geziler yapılmaktadır.

Topluluğun şu ana kadar gerçekleştirdiği faaliyetler/kazanımlar/projeler hakkında bilgiler:

Öğrencilerin ders dışındaki zamanlarını gıda üretimi veya gıda kalite kontrol ve analizi yapılan yerlerin gezilmesi topluluğumuzun ana amaçlarından biridir. Ayrıca sektör öğrenci buluşması yapılarak gıda sektöründe çalışanların tecrübelerini öğrencilere aktarması önem arz etmektedir.

 

Bu bağlamda yeni kurulan topluluğumuz ilk etkinlik olarak Öğrenci sektör buluşması şeklinde bir organizasyonu 17 Mayıs 2022 günü düzenlemiştir. Eker Süt Ürünleri Satış Müdürü Yusuf Ziya Uslu bu etkinlikte sektör ile ilgili tecrübelerini topluluk üyelerimize aktarmıştır.

 

Ayrıca Gıda Topluluğumuz Ula Ali Koçman Meslek Yüksekokulumuzca düzenlenen Bahar şenliklerinde yemek dağıtımına yardımcı olmuş ve Ayran ikramında bulunmuştur.

 

Sosyal medya hesapları üzerinden Topluluğumuzun takipçileriyle paylaşılan bilgiler ve fotoğraflarla Gıda işletmeleri hakkında bilgiler ve gelişmeler aktarılmakta, öğrencilerimizin staj yeri ve iş bulmaları konusunda yardımcı bilgiler verilmektedir.