Proje Avcısı

   

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi bünyesinde hizmet vermekte olan ‘Proje Avcısı’ sistemi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi akademisyenlerine, araştırmacılarına, öğrencilerine ve iş dünyasına proje fırsatlarının duyurulması ve tanıtılması amacı ile kurulmuştur. Ekip, üniversitemiz ve iş dünyasının iş birliği içinde projeler geliştirmesi, ulusal ve uluslararası proje kaynaklarının duyurulması, proje fikirlerinin uygun çağrı/fon kaynaklarına yönlendirilmesi, potansiyel proje ekiplerinin oluşturulması ve proje çağrısı bilgilendirme toplantıları düzenlenmesi konularında hizmetler vermektedir.

2019 yılı başında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof Dr Hüseyin Çiçek himayelerinde rektörlük bünyesinde dijital bir proje duyuru platformu olarak kurulan Proje Avcısı sistemi, günümüzde faaliyetlerini Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Teknoloji Transfer Ofisi, Eğitim ve Farkındalık Modülü çatısı altında yürütmektedir. Kurulduğu ilk yıllarda güncel proje çağrılarını üniversitemiz akademisyen ve araştırmacılarına duyurulmasını, proje çağrısı-akademisyen eşleştirmesi yapılmasını ve proje fikirlerinin uygun çağrılara yönlendirilmesini hedefleyen Proje Avcısı sistemi, gün geçtikçe gelişerek üniversitemiz araştırmacılarının çalışma alanlarına ilişkin bir veri tabanı oluşturmuş, MSKÜ lisans/ lisansüstü öğrencilerine ve dış paydaşlara da hizmet vermeye başlamıştır.

Misyonu:

Proje Avcısı sisteminin misyonu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi akademisyenlerine, araştırmacılarına, öğrencilerine ve üniversite ile iş birliği içinde olan girişimci ve firmalara proje fırsatlarını duyurmak, güncel ulusal ve uluslararası proje kaynaklarının takibini yapmak, proje fikirleri için fon arayan akademisyen, girişimci ve firmaları uygun çağrı ve fon programlarına yönlendirmek, proje çağrıları hakkında bilgilendirme toplantıları düzenlemek ve proje ekip oluşumlarına katkı sağlamaktır.  

Sunulan Hizmetler:

Bu amaçla ekip bünyesinde yürütülen faaliyetler;

  • Üniversitemizin bilimsel araştırma ve toplumsal faaliyetler yönünden sahip olduğu yetkinliklerinin, kaynakların ve iş birliği imkânlarının ilgili ulusal ve uluslararası çağrı ve fon kaynakları ile bir araya getirilmesi,
  • Üniversite bünyesinde yürütülen ulusal ve uluslararası fon programlarının nitelik, nicelik ve yaygınlığının arttırılmasına yönelik süreçlerin oluşturulması,
  • Ulusal ve uluslararası fon programlarının takibinin yapılarak fon programlarının akademisyen, girişimci, öğrenci ve firmalara etkin şekilde duyurulması,
  • Proje fikirleri için fon arayan akademisyen, girişimci ve firmaların proje fikirlerinin özellikleri göz önüne alınarak uygun fon programlarına yönlendirilmesi,
  • Proje çağrıları ve fon kaynaklarına yönelik tanıtım ve bilgilendirme toplantıları düzenlenmesi,
  • Proje ekiplerinin oluşturulmasına destek olunması,
  • Bağlı bulunduğu Teknoloji ve Transfer Ofisi, Farkındalık ve Eğitim Modülüne yönelik yönlendirme ve çalışmalar yapılması.

MSKÜ Araştırma Kültüründe proje avcısının rolü:

Proje Avcısı ekibi, uluslararası standartlarda gerçekleştirdiği araştırma ve uygulamalarıyla insanlığa hizmetler sunan, bu hizmetlerin toplumsal refaha dönüştürülmesine öncülük eden bir dünya üniversitesi olma vizyonu ile hareket eden Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde yapılan araştırmaları nitelikli ve en doğru proje çağrıları/fon kaynakları ile eşleştirmekte, bu sayede bilimsel araştırmaların, bilim ve toplum faaliyetlerine ilişkin öncül fikirlerin ülkemizi uluslararası alanda söz sahibi yapacak katma değeri yüksek bilgi, ürün ve hizmetlere dönüşümünü desteklemektedir.

Proje Avcısı Ekibi:

Dr. Öğr. Üyesi Ezgi EREN BELGİN

Dr Öğretim Üyesi Ezgi EREN BELGİN, 2009 yılından bu yana Fen Fakültesi Kimya Bölümü’nde görev yapmakta ve polimerik kompozit malzemeler üzerine çalışmalar yürütmektedir. Proje Avcısı Sisteminin sorumluluğunun yanı sıra Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Eğitim ve Farkındalık modülünde görev yapmaktadır.

Arş. Gör. Dr. Sertaç ARABACIOĞLU

Dr. Sertaç Arabacıoğlu, Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitiminde görev yapmaktadır. Fen bilimleri öğretmenlerinin sürekli mesleki gelişimini destekleme, izleme ve değerlendirmeye yönelik yaklaşımlar, video teknolojilerinin kullanımı ve yenilikçi teknolojilerin öğretmen eğitimine entegrasyonu üzerine çalışmalar yürütmektedir. STEM alanlarının bilim eğitimine entegrasyonu, sorgulama temelli bilim eğitimi, astronomi öğretmen eğitimi gibi pek çok alanda uygulamalı atölyeler, hizmet içi eğitim programları ve bilim kamplarında görev almıştır. Halen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Eğitim Fakültesinde Araştırma Görevlisi olarak görev yapmaktadır, bunun yanı sıra Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Eğitim ve Farkındalık modülünde görev yapmaktadır.